Varkenshouderij

Achtergrond 437 x bekeken 1 reactie

Strijd om slachtzeugen in Duitsland

De Duitse Vereinigungspreis voor zeugen stijgt deze week met 13 cent. De verhoging wordt veroorzaakt door een strijd om de zeugen die is losgebarsten in Duitsland.

Slachterij Tönnies verhoogde zijn zeugenprijs vorige week in één klap met 12 cent. Voor de komende week zet Tönnies opnieuw 13 cent bij de prijs op. Naar verluid wil Tönnies op deze manier zijn aandeel van de slachtzeugenmarkt in Duitsland herstellen. Het bedrijf zat in op een aandeel van 80 procent maar was dit voor een deel kwijt geraakt.

De Vereinigungspreis steeg vorige week ook met 12 cent. Dat was echter het gevolg van een systematiekwijziging. De prijs gaat nu uit van franco slachterij en niet meer af boerderij. In de praktijk maakte dat voor de varkenshouders niets uit.

In Nederland speelde zeugenhandelaar Willy Tijs in Haarle al op de Duitse ontwikkelingen in. De Haarle-notering steeg deze week als enige met 6 cent. Tijs brengt alle zeugen die hij koopt naar Tönnies.

Eén reactie

  • no-profile-image

    freek

    je word opgelicht waar je bij staat

Of registreer je om te kunnen reageren.