Varkenshouderij

Achtergrond 478 x bekeken

Koeien in regenstand

Verder in de hoek kan niet.

De koeien in het weiland bij Buren in de Betuwe kruipen dicht tegen elkaar met de kop uit de wind om zich te beschermen tegen de regen. Ook morgen is de neerslagkans nog vrij groot, en zullen zij beschutting willen zoeken. Het KNMI verwacht voor de komende dagen overwegend droog weer, met af en toe zon en geleidelijk oplopende middagtemperaturen. Foto William Hoogteyling

Landbouwcommunicatie en Slootsmid hebben een nieuwe zodenbemester ontwikkeld waarmee drijfmest en vloeibare kunstmest kunnen worden toegediend naar de plaatselijke behoefte van het gewas. Foto Ruud Ploeg

In het Keulse stadsdeel Roggendorf is een Nederlandse tankauto met varkensmest geëxplodeerd. De mest kwam tegen huizen en op geparkeerde auto’s terecht. Het ging om in totaal 20 ton varkensmest. Omdat de mest gehygieniseerd was, was deze nog warm. Ruim dertig brandweermannen hebben smurrie weer opgeruimd. Sommige huizen zijn zodanig vervuild dat ze overgeschilderd moeten worden. Door nog onbekende oorzaak brak een kijkglas van de mesttank, waarna de inhoud alle kanten opspoot. Foto’s brandweer Keulen

Secretaris-generaal Pascal Lamy van de wereldhandelsorganisatie WTO schudt de hand van de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak. Volgens Lamy moet de groep van twintig machtigste landen ter wereld (G20) bij een bijeenkomst in november afspraken maken over hoe en wanneer het overleg voor een wereldhandelsverdrag te hervatten. Dat zei hij tegen persbureau Associated Press tijdens zijn bezoek aan Zuid-Korea. Lamy ziet een wirwar aan bilaterale verdragen ontstaan. Foto ANP

Medewerkers van aannemer Heetebrij zijn druk in de weer met het plaatsen van de stalinrichting in de nieuwe stal van melkveehouder Arie Oerlemans in het Friese Harich. Het ziet er wat vreemd uit omdat, de zijpanelen en het dak van de stal nog niet zijn opgebouwd. De leverancier van de zijpanelen die tussen de spanten worden geplaatst liet verstek gaan. Het aflevermoment van de betonnen panelen met steenmotief is vanwege vertraging in de productielijn vijf weken uitgesteld. "Die komen eind deze maand", vertelt Oerlemans. "Zonder de zijpanelen kunnen de spanen helaas nog niet worden geplaatst." De melkveehouder houdt nu nog 130 melkkoeien, maar laat een nieuwe stal bouwen voor 300 melkkoeien. "De aannemer heeft me beloofd dat de laatste bout op 15 oktober is aangedraaid." Foto Alex de Haan

Kees Blijderveen haalt sinds maandag met dertig man in weer en wind zijn oogst Elstar-appels binnen in Ravenswaaij. De Gelderse fruitteler denkt over een week of vijf terug te kijken op een goede oogst, zowel qua kwaliteit als kwantiteit. De Betuwenaar teelt ook
Jonagold-appels en Conférence-peren. Blijderveen levert direct aan supermarkten. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.