Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Duitse varkensprijs verandert niet

De 455 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,46 per kilo geslacht-gewicht hetzelfde op als vorige week op de Duitse varkensveiling Teleporc. Dat is een sterke aanwijzing dat Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag ook niet zullen veranderen. Vraag een aanbod van vleesvarkens zijn redelijk in evenwicht op de Duitse markt. De opbrengst van varkensvlees staat onder druk. Daardoor willen varkensslachterijen hun prijzen verlagen. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  harry

  tonies zou vrijdag juist met 2 cent moeten verhogen om gelijk te komen met vion ,maar dat doen ze waarschijnlijk niet want ze investeren het geld liever in de zeugen prijs. zodat ze die over ander half jaar ook kunnen domineren.
  met geld meer mans

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  Dat is dan 95 kg. x € 1,46 (= paar cent boven ISN voor kwaliteit/BTW-correctie) = € 138,70 min een big = 95 euro - voerkosten = voerwinst 40 euro. Je hoort mij niet klagen.

 • no-profile-image

  john

  als de vleesvarkensprijs jaarrond op 1,46 zou staan hoor je niemand klagen denk ik.. die 43,7 euro is dat wat de big nu kost of wat de big 4 maanden geleden gekost heeft?

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  Even een cumulatief overzicht 2010 er bij gezocht, de ZMP is dit jaar 3 cent lager en de NVV een euro hoger, maar deze zakt nu keihard. Zoveel wijkt het dus niet af.

 • no-profile-image

  john

  als je een goed vergelijk wil maken moet je van beide jaren tot en met week 37 uitmiddelen.. de nvv staat nu op 44,37 gemiddeld. vorig jaar in week 37 was het gemiddeld 50,32. Ruim 6 euro minder voor de biggen. ISN duitsland tot nu (week 36) 1,41. Vorig jaar tot en met week 36: 1,45.

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  Ach John, je kunt rekenen tot je een ons weegt, maar een varkenshouder leeft niet bij de dag, maar bij de lange termijn. De ene dag is het immers hiep hiep hoera en de andere dag zwaar kloten. Kortom je kunt je even makkelijk rijk als arm rekenen. Rekenen met historische biggenprijzen is alleen aan de orde voor het begin en eind van het boeren, vaak zit daar 40 jaar tussen. Verreweg de meeste vleesvarkenhouders leggen immers continue op.

 • no-profile-image

  vleesvarkenshouder

  vleesvarkenshouder op duitse markt, je vergeet de vervoerskosten van bijna 5 euro per varken er af te rekenen dus hou je nog maar 133,70 over en de voerwinst 35 euro. en tevens van die 35 euro moet er ook nog strooom, water, gezondheids kosten, rente, aflossing, verliezen van voorgaande jaar(en) eraf of tewel er blijft niks meer over om je gezin te onderhouden! die 1.46 is te laag!

 • no-profile-image

  realist

  het is nu de tijd voor een mooie plus in de prijs van de vleesvarkens !! wil het weer wat worden bij de boeren. ook richting de fokkers zou dit verdere daling kunnen stoppen

 • no-profile-image

  john

  gelukkig leggen de vleesvarkenshouders continue op. en of het verschil van de historische biggenprijs en de huidige biggenprijs verrekend wordt in een waarde daling of stijging van de veestapel maakt ook niet veel uit (verschil zit uiteindelijk toch in de kostprijs). Wel is het van belang om de kostprijs van de afgeleverde varkens goed in beeld te hebben en houden. Hiervoor is de historische biggenprijs en gemiddelde voerkosten over de mestperiode een goed hulpmiddel. Iedereen weet dat er met de biggen die nu opgelegd worden over 4 maanden waarschijnlijk niet veel te winnen is.. moet de stal dan maximaal bezet worden en moeten de biggen gefokt worden? Ook gesloten bedrijven zouden dit goed bij moeten houden. Als je 3 tienen scoort en er zit 1 één bij. dan scoor je gemiddeld een 7,5. Als je 3 tienen scoort en die één telt maar voor 50% mee. Dan scoor je nog een 8,7!.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.