Varkenshouderij

Achtergrond 180 x bekeken 7 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht omlaag

De Duitse varkensprijzen zijn vandaag onverwacht gedaald met 4 cent naar € 1,39 per kilo geslacht-gewicht. Nederlandse varkenshandelaren rekenden op een gelijkblijvende prijs. Het aanbod van vleesvarkens is dermate groot, dat varkensvlees iets minder geld opbrengt. Duitse slachterijen klagen daardoor steen en been over hun naar eigen zeggen grote verliezen op het slachten van varkens. Daarom verlagen zij hun prijzen. Waarop de slachterijen daadwerkelijk fors verlies lijden is het hevige gevecht om de slachtzeugen. De Duitse zeugenprijs stijgt deze week met 13 cent naar € 1,39 per kilo. Dat is de derde forse prijsverhoging op rij. De eerste prijsverhoging van 12 cent per kilo was een omschakeling van een prijs afboerderij naar franco slachterij. De laatste twee prijsverhogingen van 13 cent zijn werkelijke verhogingen van de opbrengst van slachtzeugen. De Duitse zeugenprijs ligt deze week op hetzelfde niveau als de varkensprijs. Die laatstgenoemde notering ligt deze week 6 tot 8 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kenner

  Onverwacht Derk

  Dit is een zoveelste zet onder de gordel voor de varkenshouder , en hier stopt het niet
  Ieder varkenshouder moet kapot , en wordt uitgemolken , dit is maar gewoon , maar die bal wordt eens keihard tegen hun kop ( de slachterijwereld) terug geslagen , kwestie van tijd
  dure voeders - goedkope vakens , en dit voor t vierde opeen volgende jaar aub

 • no-profile-image

  knorknor

  en maar bijbouwen,uitbreiden en dan maar de schuld in de schoenen van de slachterijwereld leggen ! Is de makkelijkste oplossing !

 • no-profile-image

  kenner

  Neenee , knorknor , ge moet niet al de boeren over dezelfde kam scheren man
  In belgië valt het sterk mee, en wordt er verstandig milieubewust gerenoveerd , over nederland zal ik mij niet uitspreken

  Nogmaals , de bal zal keihard teruggeslagen worden , dergelijke uitbuitingen blijft men als boer niet nemen , we worden verplichtingen opgelegd die we volgen , en logischerwijs wordt men beloond , Er komt een niew MAP , kosten swingen de pan uit , en dit gaat allang niet meer over een overaanbod varkens , deze prijsvorming is al jaren verkeerd aan t'lopen , dus knorknor , denk na voor je praat , of snap je t'niet ( kan ook onwil zijn ) hier zeggen ze dat " een vet varken niet weet of een mager varken honger heeft " , snap je het

 • no-profile-image

  Varken

  De zeugenprijs ligt momenteel hoger dan de vetteprijs. Tonnies wil koste wat kost 80% van de zeugenhandel in handen krijgen door andere slachterijen kapot te maken. Dat is zijn doel zegt ie zelf. En dan zeggen dat er aan slachten niets te verdienen valt. Wat een lulverhaal van de slachterijen. Tonnies doet dit uit zijn grote eigen vermogen neem ik aan.

 • no-profile-image

  slachtzeug

  Als alle vermeerderaars die toch stoppen voor 2013 nu direct de zeugen verkopen, beur je mooi geld en komt er weer ruimte voor de biggen over een half jaar.

 • no-profile-image

  Vermeerderaar nog wel

  @slachtzeug, salland. Als ik als vermeerderaar zou willen stoppen in 2013, dan zou ik ook sterk overwegen om dit nu te doen. Of dit nou voor het biggenaanbod in europa een groot effect zal hebben vraag ik me af. Lijkt me een druppel op de gloeiende plaat.

 • no-profile-image

  john

  inderdaad leuke prikkel om zo het aantal zeugen te verlagen en uiteindelijk het vleesvarkensaanbod te verlagen. ben benieuwd hoeveel boeren nu aan het ruimen gaan...

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.