Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Daling Duitse varkensprijs voorbij

De daling van de Duitse varkensprijs lijkt voorbij te zijn. De 650 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,39 per kilo 1 cent meer op dan vorige week woensdag op de Duitse internetveiling Teleporc. Dat kan een signaal zijn dat Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag niet verder verlagen. Of zij die zullen verhogen is de vraag, omdat zij altijd steen en been klagen over hun negatieve marges op de verkoop van varkensvlees. Waar zij hun winsten dan vandaan halen, blijft een groot raadsel. De Teleporc-varkensprijs is sinds juni van dit jaar met 22 cent per kilo gedaald en ligt deze week 6 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Derk, deze scherpe teksten over de winst van slachterijen daar houden wij van. Want hoe kan een slachterij nou 52 weken per jaar verlies draaien en op jaarbasis toch nog winst. Om dat uit te kunnen leggen moet je toch minimaal bedrijfseconomie op universitair niveau hebben gevolgd.

 • no-profile-image

  handelaartje

  Ik ben van mening dat de varkensprijzen best enkele centen omhoog kunnen, omdat de meeste slachterijen hun haken niet vol hebben. De prijsdaling van de laatste weken hebben we grotendeels te danken aan de negatieve praat van de heren van de termijnmarkten, omdat in hun ogen de varkens te duur zijn.

 • no-profile-image

  alex

  Wel even rekenen mannen.
  Internetbeurs -8 en + 1 = -7 cent
  Slachterijen -4 en -2 = - 6 cent.
  Dus vrijdag lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.