Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

DPP-biggenprijs omlaag

De DPP-biggenprijs daalt deze week met 2 euro naar 25 euro per stuk. De prijsdaling is een volg van de daling van de varkensprijzen met 5 tot 7 cent per kilo. Voorlopig zit er bovendien geen stijging van de varkensprijs in. Bovendien stijgen de voerkosten. De marges bij vleesvarkenshouders dalen daardoor. Voor vermeerderaars komt de prijsverlaging van biggen ook niet goed uit, omdat zij ook meer voor het voer moeten betalen. Biggen brengen deze week ongeveer 11 euro per stuk minder op dan een jaar geleden. De DPP-noteringscommissie wisselde in week 42 van vorig jaar 6 euro van de toeslag in. Bij Vion gebeurt dat deze week. Vion haalt 10 euro van de toeslag op zijn biggenprijs af en stopt die in de basisprijs. Die komt daarmee op € 28,50 per stuk, ondanks de daling met 2 euro per stuk..

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Klaassen

  Je kunt VION en DPP geen volwassen organisaties noemen met hun eeuwige inwisselingen en weer oplopende toeslagen. Evenals Vleuten, er worden op dit moment biggen verkocht met een gelijke toeslag als de notering, wie is er nou gek ? Niedersachsen en NVV zijn de enige stabiele noteringen, laten die anderen aub hun poppenkast staken.

 • no-profile-image

  econoom

  Juist Jan Klaassen en vion maar roepen transparant houden maar het is daar nog steeds als vroeger; de kleine betalen voor de grote en voor de stropdassen!
  Laad allemaal 10% van de zeugen op is goed voor de biggenprijs is goed voor de vleesvarkensprijs is goed voor de strontprijs is goed voor de voerprijs!! Maar niet goed voor de supermarkten niet goed voor de slagerijen, niet goed voor de voerfabrieken niet goed voor de transporteurs enz enz

 • no-profile-image

  Reaktie

  Raar he, dat iedereen altijd meer toeslag wil dan zijn collega? Zelfs op die onvolprezen NVV wil iedereen weer een toeslag. Wie bedenkt dat toch steeds??? Het zou eens moeten gaan om de werkelijke waarde van een big gerelateerd aan kwaliteit .

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Klopt, maar een vermeerderaar kan alleen in aantallen denken.

 • no-profile-image

  Reaktie

  Ja klopt vermeerderaar, en als er al eens een prijs transparant is , is er altyd weer iemand die meent dat HIJ of ZIJ recht heeft op transparant plus omdat diegen weer een paar biggen meer levert

 • no-profile-image

  Varkenshandelaar

  Het is wel logisch dat de NVV prijs ook met en zonder toeslagen is, dat zal altijd blijven. Ik zie ze voorbijkomen voor -5 voor fokkerij bijprodukten, -2 voor kleine koppels, kaal voor tempo's, +2 voor volle auto's en +6 voor volle auto's piétrain.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.