Varkenshouderij

Achtergrond 900 x bekeken 4 reacties

DGB verbetert balanspositie

De Groene Belangenbehartiger (DGB) heeft over het boekjaar 2009 zijn balanspositie verbeterd.

De commerciële dienstverlenende organisatie van de NVV voegde een bedrag van 394.293 euro uit de winst toe aan het eigen vermogen.
De eigenvermogenspositie van DGB groeide van 321.470 euro negatief naar 72.823 euro positief. De voorzieningen groeiden van 111.449 euro tot 220.983 euro. De kortlopende schulden groeiden van 1.706.961 miljoen euro naar 2.347.549 euro. De organisatie heeft geen winst- en verliesrekening gedeponeerd. Onder DGB vallen verder DGB energie, DGB Juridisch en Producert.

Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat ook DGB energie winst heeft gedraaid. Een bedrag van 64.763 euro werd toegevoegd aan het eigen vermogen, dat daardoor weer positief is geworden. DGB juridisch voegde 17.781 euro toe aan het eigen vermogen. Producert, het certificerende en controlerende onderdeel van DGB, boekte een verlies van 148.582 euro, dat is gedekt uit de reserves. Producerts eigen vermogen is gedaald van 9.664 euro negatief naar 158.246 euro negatief.

DGB-directeur Marc Logtenberg weigert een toelichting te geven op de gegevens. "Dit valt onder de interne bedrijfsvoering en daarover geven we geen informatie", aldus Logtenberg. Ook Wyno Zwanenberg, voorzitter van de Stak, de stichting administratiekantoor, waarin de gecertificeerde aandelen zijn ondergebracht, wil geen toelichting geven op het financiële reilen en zeilen van DGB. De organisatie is de laatste jaren sterk gegroeid. Over 2008 draaide het bedrijf een omzet van 25 miljoen euro, maar boekte 69.674 euro verlies.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  energie

  dat is niet gering, een gegroeide kortlopende schuld van 2.347.549 euro, ten opzichte van een eigen vermogen van ongeveer 0.

 • no-profile-image

  Burke

  Zwak als je je eigen gegevens niet wenst toe te lichten. Hebben zij dan wat te verbergen? Natuurlijk, anders heb je wel een winst-en verliesrekening gedeponeerd. Kijk de DGB heeft geen last van de NVV leden, maar het is toch wel kenmerkelijk dat zij niet om een opheldering hebben gevraagd over de spliting van de NVV en DGB. Er is met boerengeld ledengeld geschoven, dat kan bijna anders en dat is te lezen in de winst-en verliesrekening. In 2009 is er op de personeelskosten een enorm verlies geleden om Producert personeel te lozen.
  Ongeveer € 125.000.-- , daarnaast staan er ook nog schulden bij derden. Dat is gecompenseerd uit de reserves?? Waren die er dan??? Ik dacht het niet, het kan wellicht gedekt zijn door de NVV!!!!!!!!!
  Boerengeld van de leden. Hoezo , Mark Logtenberg , erelid van de NVV. Hij heeft zich zo verdienstelijk gemaakt voor het NVV , mijnsinziens om zich zelf te verrijken. Leden van de NVV laat u gelden en vraag om uitleg wat zich heeft afgespeeld omtrent de spisting van de DGB van de NVV. Thans schrijven wij 2010, om de personeelskosten te drukken heeft de DGB haar personeelsfunctionaris ontslagen , waren daar nog kosten aan verbonden ? Zo ook een personeelslid van Producert in het zuiden van het land, dit is geen luxe. Jammer dat het personeel niet haar eigen directeur miet de laan uit kan sturen. Zolang de heer Logtenberg aan de touwtjes trekt krijgt niemand enig inzicht in het reilen en zeilen binnen de organisatie van de DGB. De NVV heeft zich ook van haar beste kant laten zien, zo'n pot zo'n kan, treurig.

 • no-profile-image

  knor

  tijd voor echte direkteur

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Ieder weldenkend mens heeft deze ellende zien aankomen en het eind is nog niet in zicht. NVV heeft de kans gehad om Logtenberg te lozen, maar hadden geen lef genoeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.