Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Belastingleed door enorme schnitzels

Een Duitse restaurantuitbater heeft het aan de stok gekregen met de belastingdienst, omdat hij zijn klanten extra grote schnitzels voorzet.

Steen des aanstoots is de hoeveelheid voedingswaren die de man inkoopt om de enorme schnitzels te produceren.

De Duitse fiscus becijferde dat de man genoeg benodigdheden inslaat om tweehonderd schnitzels per dag te serveren. De restaurantuitbater uit Hammerbrücke houdt echter vol dat hij dagelijks slechts zeventig van de vleesgerechten verkoopt en voelt er niets voor om meer belasting te betalen.

Volgens de uitbater wordt het restaurant vooral bezocht door arbeiders, die geen genoegen nemen met de gebruikelijke, kleinere porties. Zijn verzet tegen de fiscus heeft hem in Duitsland tot een bescheiden volksheld gemaakt. Zo hielden sympathisanten maandag een protestbijeenkomst om hun steun te betuigen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oud brasil

  Hans, een Churascaria restaurant zou het nog geen maand uithouden in de BV Nederland. met die enorme prijzen hier....

 • no-profile-image

  lieke

  Het is de kracht van deze uitbater om een fatsoenlijk stuk vlees te serveren.
  Overigens wij hebben een Churrascaria Braziliaans steak restaurant.
  Wij zijn ook trots om onze streek producten van de boeren in de omgeving te presenteren.
  Wij zijn ook trots om de gasten die bij ons komen eten een fatsoenlijke grill steak neer te zetten.
  Ga vooral door!
  Succes met uw schnitzel paradijs..
  een enthousiaste uitbaatster in de Rips NBr

 • no-profile-image

  herkauwer

  Al meer dan 20 jaar terug stond er langs de A7 bij Marum (Gr) bij een wegrestaurant een bord "schnitzels als deurmatten"! Zou de fiscus die zaak als horecagelegenheid of als binnenhuisstoffeerderij aanslaan?

 • no-profile-image

  Oud brasil ganger

  Hans, er zijn heel veel discussies hier, je doet er zelf ook aan mee, vele weten het beter maar zolang de vlees en vis handel hier geregeerd worden door mensen met een computer en een fax en een telex (lees tussenhandel) zal de boer nooit krijgen wat hij verdient!

 • no-profile-image

  joop

  Branchevervaging!

 • no-profile-image

  Hans

  Toch te gek voor woorden, de boeren verdienen niks en de burger kan het vlees niet betalen , en de fiscus hijgend in je nek

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Als ik het verhaal goed begrijp gaat het er bij de Duitse fiscus om om geld te vangen per schnitsel. Hebben ze bij de fiscus vast nooit zelf schnitzels klaar gemaakt, of ze nemen met een klein stukje al genoegen.

 • no-profile-image

  Hans

  Haha, als er in NL iemand is, die een echte Braziliaanse Churascaria opent, krijgt die het, zeker weten, ook aan de stok met de fiscus. 't is nou eenmaal wat anders dan een "Salad Bar" alhoewel dat ook wel erg lekker is. Maar waar zouden die heren van de fiscus uit eten gaan??? en als ze op vakantie in Brasil zijn???

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.