Varkenshouderij

Achtergrond 258 x bekeken 21 reacties

Vleutense biggenprijs omlaag

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar verwachtingprijs voor biggen voor volgende week met 1 euro naar 25 euro per stuk. De prijsverlaging is een gevolg een slechte afzetmogelijkheden voor biggen. Vleesvarkenshouders zijn terughoudend met het opleggen van biggen, omdat zij onzeker zijn over de kostprijs van hun dieren in de komende maanden. Zij vrezen een forse stijging van de kosten voor varkensvoer door tegenvallende graanoogsten, Als die kostprijs stijgt, weten zij niet of zij die vergoed krijgen via een hogere varkensprijs. Zij hebben in de afgelopen jaren al veel geld verloren en willen dat niet nog eens meemaken. De Vleutense varkensprijzen blijven gelijk op € 1,13 tot € 1,15 per kilo voor levende varkens en € 1,44 tot € 1,46 voor geslachte varkens. Daarmee volgt Vleuten de Duitse varkensprijzen, die vanmiddag ook gelijk bleven op € 1,50 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  econoom

  25+20 toeslag is nog steeds winst voor de fokker

 • no-profile-image

  john

  kijk maar naar nvv prijs.. deze staat nu op 39 euro.. inderdaad nog een beetje winst voor de fokker..

 • no-profile-image

  hans

  john je hebt fokkers die beuren 5 euro op nvv

 • no-profile-image

  john

  je hebt ook fokker die 5 euro minder beuren dan de nvv. en 5 euro meer beuren waarvan al 3 euro op gaat aan entinge, 1 euro aan afzet slachtbiggen en 1 euro voor de lagere productie (pietrain bv) brengt je uiteindelijk op het zelfde niveau als een tempo die zonder entingen de deur verlaat. Uiteindelijk gaat het toch om het saldo. Wordt alleen gruwelijk vervelend als je die 5 euro minder beurt...

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  John, geloof niet teveel in de borrelpraat. Ik beur 7 euro op NVV voor een volle auto gezonde biggen binnenland, inderdaad met een circo enting van € 1,20 maar dat is het dan ook.

 • no-profile-image

  boerke

  vermeerderaar, jij hebt het in tegenstelling tot je mester goed voor elkaar. want die verdiend met die duure biggen van jou helemaal niets en wil blijkbaar van het geld wat ie verdiend heeft in het verleden vlug vanaf

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  Juist door een goed samenspel, openheid en transparantie, verdien ik geld aan deze "dure" biggen. De tijd van topigs-20 x tempo is echter voltooid verleden tijd als je wat wilt verdienen. Het "makkelijke" mesten levert niks meer op. Ik wil dezelfde kwaliteit biggen als mijn Duitse collega's ontvangen. Geef dan met NVV + € 8,50 op het hok nog een paar euro minder dan hen, maar mijn vermeerderaar heeft een vaste dag en tijdstip van leveren en jaarrond afzetgarantie. Dat moet hem ook wat waard zijn.

 • no-profile-image

  john

  7 cent boven nvv = 6,5 cent per kilogram geslacht gewicht. Waar wil je deze vandaan halen? koppelgrote: export dus neem aan 220 varkens per keer? is 1 cent mee te winnen. uitval als deze onder de 1% blijft pak je ook een cent, karkaskwaliteit: voldoende autofom punten 3 centen. voerconversie misschien nog drie centen te pakken. Met de kwaliteiten van de big en de omvang van de fokker is het inderdaad terug te verdienen. Terecht dat je hem dan ook goed beloond.

 • no-profile-image

  henk

  hoera mester heeft zijn geld terug

 • no-profile-image

  boerke

  nvv big dit jaar 46.6 + 8.5 toeslag =55 . 50 voer , en dan moet je het al goed doen met droogvoer =105 euro 90kg *1.38( =3.5 cent netto op de beurs) is 124.2 maak er maar 125 van. blijft er 20euro over om de rest te betalen. ik denk dat de mester en de vermeerderaar dezelfde zijn en john speelt samen met hem onder een hoetje. een tientje minder voor de biggen dan worden ze nog goed betaald jammer genoeg

 • no-profile-image

  john

  als je een vergelijking maakt doe dat dan op de historische biggenprijs.. het geld waarvoor ze in het hok zijn gekomen, wat ze gevreten hebben en waarvoor ze verkocht zijn. vanaf wk 36 vorig jaar t/m week 16 dit jaar is de gemiddelde nvv notering 40,80 geweest.. toch al 5 meer voor de mester dan waar jij mee te telt. De biggen worden nu immers ook goedkoper omdat de mester lagere opbrengstprijzen of marges verwachten aan het eind van het jaar.

 • no-profile-image

  boerke

  john. in 2009 lag de gemiddelde nvv prijs op 46 euro en de vleutense varkensprijs op 1.36. dit zijn nagenoeg de zelfde prijzen al tot nu toe in 2010. je probeert altijd voor jezelf te praten. ik kan ook een vergelijk maken over het eerste kwartaal als de biggen pas echt duur zijn. dan blijft er 0 euro voerwinst over. ps ik moet ook biggen verkopen maar ik ben wel voor een eerlijkere verdeling voor fokker als mester. ik hoop dat je snel je zeugenbedrijf van de hand doet en er een vleesvarkensbedrijf voor terug krijgt. en dan maar afwachten hoe je dan reageert op dit forum?

 • no-profile-image

  hans

  het word onderhand is tijd dat de biggen toeslag naar beneden gaat

 • no-profile-image

  Kwaliteit

  Als Duitse vleesvarkenhouder betalen we altijd nog boven de 50 euro excl. BTW voor de biggen op het hok. Dit kan uit wanneer alles klopt, gezondheid, circo enting, juiste slachterijconcept, maar bovenal BIGKWALITEIT. De Nederlandse vermeerderaar die alleen denkt in 30 biggen en meer, moederloze opfok en tempo's krijgt met Beurs 25 euro nog teveel betaald.

 • no-profile-image

  john

  als ik de kans krijg om gesloten te worden doe ik dat meteen. Geen gezeik meer over de verdeling tussen mester / fokker. Maar een goede big produceren voor de duitse markt is ook een uitdaging.

 • no-profile-image

  fokker

  Wie beurt er nu nog 50.00euro voor de biggen
  Ik beur nu nog maar 35.00 euro
  Topigs 20 x talent
  140 biggen per week

 • no-profile-image

  boerke

  niemand die in nederland leverd, is eenzijdige vermeerderaarspraat

 • no-profile-image

  all in

  Allemaal mooie NVV praat, maar ik ontvang deze week wel mooi 540 biggen van1 fokker met alle entingen voor 6 euro onder de NVV. Ik heb spijt dat ik geen 10 euro minder heb geboden , want er kwam bij de -6 al geen enkel weerwoord van mijn handelaar. Het enige commentaar was dat de duitse mester de biggen had afgezegd en dat de fokker vol zat en last van orenbijten kreeg. Daarom denk ik dat de prijzen van 5 euro boven de NVV wel een beetje overdreven fokkerpraat is. P.S. voor deze week is het aanbod overschotbiggen nog veel groter .

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Jaarrond NVV + €7,00. Koppels 600 per week, incl. circo, Hypor x DB77 (duitse piétrain). Volledige uitwisseling met NL vleesvarkenshouder, hij draait 800 gram groei, voerkosten 48 ct./kg.groei, concept Niedersachsen + 2 ct. netto. Beiden tevreden.

 • no-profile-image

  boereke

  john Ik wil de fokker tegen komen die voor 1 euro toeslag pietrainen kan maken. succes

 • no-profile-image

  john

  die 1 euro is de kostprijs verhoging van de big omdat je met een pietrain een biggetjes minder speent (jaarbasis).. dan heb ik het nog niet over de extra arbeid gehad. Maar een ongeente pietrain big voor een 1 euro op nvv in het hok wil ik misschien wel maken. je krijgt dan wel koppeltjes van 120...tot 140 biggen. wil je een koppel van 250 dan worden ze al een 1 euro duurder, dan nog de entingen 3 euro.. en we zitten op de 5 euro op nvv waar we het aan het begin over hadden.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.