Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Vion wijkt af van Duitse slachterij

Vion verlaagt zijn Nederlandse varkensprijs deze week met 5 cent naar € 1,45 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee wijkt Vion af van de Duitse varkensslachterijen, die hun varkensnoteringen afgelopen vrijdag met 7 cent verlaagden naar € 1,43 per kilo. Vion heeft in Nederland meer naar de opbrengst van varkensvlees gekeken. Die daalt deze week met 2 cent per kilo, maar Vion zegt verlies te lijden op de inkoop van vleesvarkens en de verkoop van varkenvlees. Daarom daalt de Vion-varkensprijs met 5 cent per kilo. Deze prijsdaling komt twee tot drie weken eerder dan normaal. In het verleden steeg de varkensprijs even na het einde van de vakanties door het opstarten van vleesverwerkende bedrijven. Dat is dit jaar niet het geval, omdat Europese varkensvleesbedrijven te veel vleesvarkens verwerken. In Nederland is het aanbod niet al te ruim. De Vion-varkensprijs ligt deze week 2 cent per killo lager dan een jaar geleden. Door een wijziging van het Vion-varkensprijssysteem in week 13 van dit jaar, leveren vleesvarkens deze week 12 cent per kilo minder op dan eind augustus 2009.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  grensboer

  Nu zullen de voorspelbare reacties wel in de trant zijn van: "Alle varkens naar VION en geen één meer naar Duitsland". Lang leve VION, Rendac en Topigs.

 • no-profile-image

  j

  Ze hebben er toch iets van opgestoken maar geleerd zeker niet. vlees min 0.02 en varkens min 0.05 is altijd nog 0.03 pure diefstal.
  Kijk eens naar je kostprijs vion, ik weet het wel dat is voor jullie moeilijker dan boeren beroven.

 • no-profile-image

  boerke

  ga nog maar een tijdje door met zakken, onze kosten lopen snel op en reserves hebben we niet. of zouden de slachthuizen iets zinnigs te vertellen hebben over de tot standkoming van de varkensprijs? waar blijven de reacties van onze belangenenbehartigers trouwens

 • no-profile-image

  knorknor

  Weet je wat,briedt allemaal nog wat uit, dan kun je nog meer werken en investeren om minder te beuren ! Zien jullie dan niet dat jullie zelf deze situatie veroorzaken en je collega/concurrenten boeren mekander de keel toe nijpen? En dan maar de schuld geven aan de slachterijen ! Makkelijkste oplossing, maar het is geen oplossing !

 • no-profile-image

  Gert-Jan

  waarom heeft vion dat vrijdagmiddag niet aan de nvv en de beurs doorgegeven dan hadden die ook min 5 kunnen doen ipv -7

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.