Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Vion volgt Duitsers met varkens

Vion volgt zijn Duitse dochterbedrijf Vion Nord met zijn varkensprijs. Die blijft onveranderd op € 1,50 per kilo geslacht-gewicht. Vion Nord wilde zijn varkensprijs afgelopen vrijdag verlagen met 5 cent per kilo om uit het verlies te komen. Die prijsverlaging ging niet door, omdat concurrent Tönnies zijn notering niet verlaagde. Het aanbod van vleesvarkens is niet zo groot, maar wel voldoende voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat levert deze week niet of nauwelijks meer geld op dan vorige week. Vion ontvangt 3 cent per kilo meer voor varkenshammen, maar 10 cent per kilo minder voor varkensnekken. Op het hele varkenskarkas betekent dat een stijging van de opbrengst van 0,2 cent per kilo. De Vion-varkensprijs ligt deze week 3 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door een wijziging van de Vion-prijssystematiek in week 13 van dit jaar, leveren vleesvarkens in feite 7 cent per kilo minder op dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  als het werkelijk zo is dat vion de prijs 5 cent wil verlagen omdat ze niet genoeg verdienen, zullen ze dat dan vrijdag wel doen. ze hebben kennelijk te veel vlees en hebben er geen kopers voor, een oplossing is om de varkensprijs te verlagen en zo het overschot voor weinig van de hand te kunnen doen. een andere oplossing zou kunnen zijn om als leveranciers van vion minder varkens aan te bieden aan vion en voor de rest een andere afnemer te zoeken die wel weet hoe vlees verkocht kan worden. het woord is aan de vion leveraciers

 • no-profile-image

  exvion

  en er zijn al zoveel boeren opgestapt bij vion ,blijkbaar nog niet genoeg

 • no-profile-image

  boerke

  vandaag de voerfabriek op bezoek gehad. de huidige voerprijs zorgt voor mijn gesloten bedrijf een kostprijs verhoging van ongeveer een dubbeltje/kg geslacht tov. de kosten van nu tot 12 maanden terug. voor de mest tel nog maar een cent of 2 extra. dus slagerije jullie weten wat je te doen staat

 • no-profile-image

  Henk Jottum

  Het was niet VION die begon met de -5 dreiging maar Tönnies.
  Afgelopen donderdag eiste Clemens Tönnies een verlaging van 5 cent.
  Dit heeft hij na de onveranderd van de Duitse notering maar weer ingetrokken, maar het leed is al geleden.
  Alle boeren in nederland en duitsland leveren als gekken al hun varkens en drukken zo de markt voor volgende week.

 • no-profile-image

  boer

  Er moeten natuurlijk bij Schalke 04, weer een paar voetbalmiljonairs gekocht worden. Tegenwoordig gaat bijna alles over de vermoeide ruggen van de boeren. Helaas horen ook wij inmiddels bij het klootjesvolk, oftewel net zo lang voor niks werken tot je er bij neervalt. Lang leve het kapitalisme.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.