Varkenshouderij

Achtergrond

'Reserves veeziektenfonds varkens ruim voldoende'

De reserves van het veeziektenfonds voor de varkenssector zijn ruimschoots voldoende.

Die conclusie trekt Alfred van Lenthe, manager diergezondheid en welzijn van Productschap Vee en Vlees. Het fonds heeft een reserve van 14 miljoen euro. 12 miljoen euro zou voldoende moeten zijn. Van Lenthes stuk wordt donderdag besproken in de commissievergadering varkenshouderij van het productschap.

Uit het veeziektenfonds worden de kosten betaald die de sector bij moet dragen aan het Diergezondheidsfonds. De afspraak is dat uit de reserves van het veeziektenfonds de jaarlijkse vaste kosten kunnen worden betaald, plus de kosten van een beperkte uitbraak.

Van Lenthe stelt voor de 2 miljoen euro extra die nu beschikbaar is aan te wenden voor de basismonitoring varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.