Varkenshouderij

Achtergrond 787 x bekeken

Prijs nuchter kalf zakt niet verder weg

De handel in nuchtere kalveren liep vanochtend matig op de veemarkt in Purmerend. Ondanks een kleiner aanbod bleven de prijzen van de dieren met moeite gelijk. Na de forse prijsdaling met 15 tot 20 euro per stuk van vorige week dinsdag wisten handelaren een verdere prijsdaling te voorkomen. Kalfsvleesintegraties en vrije vleeskalverhouders willen zeker niet meer betalen voor nuchtere kalveren. Zij maken nog fors verlies op ieder blank vleeskalf, dat naar de slachterij gaat. Rosé vleeskalveren leveren inmiddels weer de kostprijs op. Nuchtere kalveren van vleesrassen brachten vanochtend in feite 10 tot 15 euro per stuk minder op. De noteringscommissie van Purmerend besloot om haar prijzen voor deze dieren gelijk te houden. Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit noteert 85 tot 105 euro per stuk. Dat is 35 euro per stuk minder dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.