Varkenshouderij

Achtergrond 189 x bekeken 4 reacties

Geen varkens verkocht op Duitse veiling

Van de 686 aangeboden vleesvarkens werd er gisteren geen enkel dier verkocht op de Duitse veiling Teleporc. Zodoende was er ook geen prijs te geven van de dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eric

  Derk ( of iemand anders ), vertel me eens wie deze dieren aanbiedt en wat het belang voor boeren is van deze veiling? 686 varkens op een totaal van 1 miljoen slachtingen in Duitsland, volgens mij is dit totaal waardeloos en niet de moeite van het vermelden waard.Het zou natuurlijk ook aan mij kunnen liggen, maar dan hoor ik het graag.
  Groeten uit Belgie

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Eric, je hebt helemaal gelijk. 686 varkens op 1 miljoen slachtingen per week is erg weinig. Toch is de Teleporc-prijs een goede aanwijzing voor de prijs van de Duitse slachterijen voor de vrijdag daaropvolgend. Deze prijs geeft de stemming op de Duitse markt goed weer. Daardoor kijken veel vleesvarkenshouders naar deze prijs en reageren daar op onze website ook sterk op. Groeten, Derk

 • no-profile-image

  Remco

  Derk,
  komt het vaker voor dat er niet 1 varken wordt verkocht op de veiling en wat geeft dit dan aan voor de markt?

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Remco, het komt niet vaak voor dat er geen varken wordt verkocht op Teleporc. Het geeft aan dat er een meningsverschil is tussen Duitse slachterijen en varkenshouders. Laatstgenoemden willen dezelfde prijs (€1,54 per kilo) als vorige week. Duitse slachterijen bieden enkele cent per kilo minder. Zij hebben niet zoveel behoefte aan varkens. Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.