Varkenshouderij

Achtergrond 211 x bekeken 5 reacties

Duitse varkensprijs zeer stabiel

De Duitse varkensprijzen blijven erg stabiel. De 686 aangeboden vleesvarkens brachten vanmiddag op de Duitse Teleporc-veiling met € 1,54 per kilo geslacht gewicht hetzelfde op als vorige week woensdag. Dat geeft aan dat Duitse varkensslachterijen hun prijzen komende vrijdag hoogstwaarschijnlijk onveranderd zullen houden. De varkensmarkt is goed in evenwicht. Varkensslachterijen verwerken alleen de dieren, waarvan zij het vlees kunnen verkopen. Daarmee krijgen zij hun slachtcapaciteit niet vol. Vakanties zijn nog volop gaande in Europa. Zodoende trekt de vleesverkoop niet aan. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 6 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  derk, volgens mij is de internetprijs al 4 weken 3 cent hoger als de vion duitsland prijs. internet zakt niet dus eigenlijk zou vion vrijdag 3 cent moeten verhogen, maar ja, boven de 1.50 worden de vleesinkopers boos en daar is vion een beetje voor, dat de boeren een prijsverhoging hard nodig hebben om de verliezen weg te werken maakt ze kennelijk niet zo veel uit.

 • no-profile-image

  kenner

  triest dat de boeren al jaren met verlies draaien , nog enkele jaren te gaan , en de laatste boer stopt ermee , en tis best zo
  Kunnen die verwaande vleesinkopers hun mouwen opstropen , en zelf varkens gaan houden

 • no-profile-image

  boereke

  Vion is ook geen cooperatie meer en de direkteur is aangenomen voor een zo hoog mogelijk rendement

 • no-profile-image

  john

  nog even hans dan mag je europa van vlees uit brazilie voorzien .

 • no-profile-image

  exvion

  ja boerke,dat hebben we het laatste half jaar gemerkt week 51,27
  toen liet hij de prijs geforceerd zakken met als gevolg een hoop ontevreden boeren , die toch even verder keken dan vion en uiteindek weggegaan zijn, waarvan ik er ook een ben, en er dan achter komt dat je dat veel eerder had moeten doen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.