Varkenshouderij

Achtergrond 309 x bekeken 14 reacties

Duitse varkensprijs fors onderuit

De Duitse varkensprijs van de Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch daalt vandaag met 7 cent naar € 1,43 per kilo geslacht gewicht. De forse prijsdaling is een gevolg van slechte afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat is, ondanks het einde van de vakanties, moeilijk te verkopen. Het aanbod van vleesvarkens neemt bovendien toe, nu varkenshouders inzien dat er eerder een verdere prijsdaling aankomt dan een -stijging. Zij willen hun verliezen beperken door hun slachtrijpe dieren eerder af te leveren. De Duitse varkensprijs ligt deze week 13 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  waar moet dat heen, varkens veel goedkoper, voer en mest duurder. wat zijn de vleesinkopers slim en wij vissen wederom net als de afgelopen jaren achter het net. achter het net zitten weinig vissen terwijl we die bikkel hard nodig hebben. slachterijen kom eens met een oplossing!

 • no-profile-image

  boerke

  En nu zakken met die biggenprijs, anders zeg ik de biggen af. Dan laten ze de komende weken eerst maar eens zweten met de biggen!! NVV - 5 euro!!

 • no-profile-image

  klein boerke

  Nee, de biggen minimaal gelijk laten. Over 4 maanden brengen de varkens veel op????

 • no-profile-image

  Vleesboer

  Toen Vion dit deed, leverden jullie geen varkens meer aan hen. Stoppen jullie nu ook met het leveren aan Duitsland ??

 • no-profile-image

  Speenbig

  De oplossing ligt bij de vermeerdering. Per direkt voor langere tijd 10 á 20% van de biggen afzetten als speenbig en dat beetje verlies accepteren. Op termijn betekent dat een betere biggenprijs, maar ook een betere varkensprijs door een geringer vleesaanbod. De NVV regelt wel even dat de Duitse boeren ook meedoen, en klaar is Kees.
  Zo nemen de varkenshouders het heft gedeeltelijk in eigen hand, en dat is de enige mogelijkheid de prijs naar boven te krijgen. Bijkomende voordelen zijn minder mest en minder voer, waardoor deze kosten zullen afnemen. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.

 • no-profile-image

  knor

  Beste speenbig, heb je ook al bedacht wie die ( overcapaciteit) aan speenbiggen gaan opeten/ betalen ????
  Of wil je ze naar rendac brengen ??

 • no-profile-image

  j

  vleesboer , vion komt maandag met hun prijs dat zal echt geen verhoging zijn

 • no-profile-image

  Kwaliteit

  Misschien kunnen we de zeug nog wel uitwringen tot 35 biggen, 20% groter overschot en 20% hogere kosten. Wat zijn we in Nederland toch een stuk slimmer dan andere landen.

 • no-profile-image

  boerke

  ik heb er mijn twijfels over of er wel een overschot aan vlees is, volgens mij zeggen de vleesinkopers dat en als ze dan een halve dag wachten met kopen moeten de slachterije wel naar beneden.want de varkens moeten toch weg. alleen jammer dat deze machtsmisbruik door de maffia alleen door de varkenshouderij betaald moet worden. als de slachterije de varkens bv voor een langere periode in zouden kopen boden ze mischien wat meer weerstand tegen deze gasten. maar ja de hoofdprijs in de lotto zal ik ook wel niet winnen

 • no-profile-image

  piet

  Als je de vorige week aangeeft dat de prijs met moeite gelijk blijft kun je er vanuit gaan dat de volgende week de varkens niet omhoog gaan. Het gevolg voldoende ( lees te veel) aanbod. De inkopers en de slachterijen ervaren dit ook. Echter bij hun signaal dat het vlees slecht te verkopen is moet de kantekening gemaakt worden dat een groot deel al voorverkocht is tegen bepaalde prijzen en dat het laten zakken van de prijs een beperkte invloed heeft op de verkopen.
  Maw. denk niet dat dalen van de prijs een impuls geeft aan de vraagzijde. Dit gejojo geeft alleen onrust bij de varkenshouders en een grillige aanvoer van dieren. Inkopers wees reeel en probeer de prisj op een peil te laten staan waar de leverancier mee kan leven en kostendekkend is.

 • no-profile-image

  .

  Nu gaan we eindelijk de goede kant op. Laat de biggenprijzen maar flink zakken de komende tijd en hopelijk zal dat een inkrimping van de productie betekenen zodat de prijs daarna misschien een keer ECHT kan doortrekken..... of zou een dergelijke stijging een eeuwige illusie blijven.

 • no-profile-image

  john

  de mesters die nu snel varkens doorleveren krijgen van mij een dikke pluim! week of twee de mestplaatsen leeg laten en dan weer opleggen. (voorkomt biggenprijs stijging) over een paar weken zijn de geslachte gewichten 5% lager en is er minder aanbod van vlees. Dit gaat sneller dan een jaar wachten tot er 8 % van de fokkers verdwenen is. (jaarlijkse productie verhoging 3% + 5% biggenoverschot) Want jah van de stoppers worden ;pas over 11 maanden de laatste varkens geslacht!

 • no-profile-image

  bert

  g niet altijd zo aan steeds maar dat geklaag over die slachterijen dan kopen jullie je dit jaar maar eens geen nieuwe mercedes !!!!!

 • no-profile-image

  Jackson

  Bert, we hebben nog geen geld voor een trabant te kopen, wat jij beweert slaat als een lul op een drumstel.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.