Varkenshouderij

Achtergrond 367 x bekeken 5 reacties

Alle prijzen gelijk op varkensbeurs

De beurscommissie in Vleuten houdt al haar verwachtingsprijzen voor volgende week gelijk. Daarmee volgt zij de prijzen van de Duitse varkensslachterijen en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Levende varkens noteren in Vleuten € 1,13 tot € 1,15 per kilo, geslachte varkens € 1,44 tot € 1,46 per kilo en biggen € 26,00 per stuk. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar. Het aanbod van vleesvarkens neemt toe, omdat de dieren beter groeien met het minder warme weer. De aanvoer van vleesvarkens blijft desondanks klein bij de slachterijen. Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand, nu de eerste vakantiegangers in Nederland en Duitsland weer thuis zijn. De afzet van biggen loopt niet goed. Er hangen nog zware biggen boven de markt, waarvoor in voorgaande weken geen afnemer was. Vleesvarkenshouders vrezen dat de kostprijs van hun dieren de komende tijd gaat stijgen door hogere voerkosten. Zij willen dus niet veel voor biggen betalen. Vermeerderaars hebben het geld echter ook hard nodig. Een hogere biggenprijs is alleen te realiseren als de varkensprijzen stijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dom varkenboertje

  De intergratieprijzen van pakweg 25 jaar gelden waren zo "stom" nog niet. Ik wist tenminste al vroeg in het jaar wat ik bij een normale produktie verdiende. Diegene die mijn bedrijf overnam en mij toen voor "stom" verklaarde en het bedrijf verdriedubbelde zit nu wekelijks met het vijfvoudige aantal te zware biggen in de maag.
  Wie het onderste uit de kan wil.....

 • no-profile-image

  boer

  Boeren zijn nu eenmaal stom volk, ook de grotere, hoewel die allemaal denken dat ze zo slim zijn. Steeds meer dieren tegen steeds lagere verdienste. Wat zijn we toch een dom volk. En al het volk wat bij ons op het erf komt lacht zich dood, en nog terecht ook.

 • no-profile-image

  berend. dekker.

  alleen grote bedrijven hebben de toekomst [ vlg de rabobank ] 90 % van de varkens zit weer onder de rivieren, van mij mogen ze , een ziekte uitbraak van varkenspest en de ramp is niet te overzien, over visie gesproken, bijna alle varkens van nederland heutje meutje boven op elkaar, een tikkende tijdbom!!!!!!

 • no-profile-image

  vleesvarkenshouder

  ITALIE LEVEND WEER PLUS 5 CENT. VLEUTEN ZAL AANSTAANDE VRIJDAG FLINK MOETEN VERHOGEN?

 • no-profile-image

  kleine broer

  Veva (Be.) plus 0.001 dat belooft wat voor vrijdag

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.