Varkenshouderij

Achtergrond

Ravage op A1 door gekantelde vrachtwagen met biggen

De snelweg A1 ter hoogte van Holten is een tijdlang afgesloten geweest nadat er een vrachtwagen met 550 biggen was gekanteld.

Vijftig biggen hebben het ongeval niet overleefd. De vrachtwagenchauffer, een 48-jarige man uit Ede, raakte gewond. Ongeveer 150 biggen kwamen door de val buiten de vrachtwagen terecht. De dieren werden opgevangen in de naastgelegen berm. Door nog onbekende oorzaak was de vrachtwagen in de berm terechtgekomen. Toen de chauffeur dit wilde corrigeren, schaarde de aanhanger en kantelde de vrachtwagen als gevolg daarvan. De levende biggen zijn in een vervangende wagen overgeladen. Ook de dode biggen zijn van de plaats van het ongeval opgehaald. Foto Ruben Meijerink

Eigenaren kijken gespannen naar de verrichtingen van de jury bij de keuring van de Blonde d’Aquitaine op de landbouwbeurs in het Waalse Libramont. De beurs opende gisteren de poorten en duurt nog tot en met maandag. Volgens bank Landbouwkrediet voelt de sector nog steeds de gevolgen van de financieel-economische crisis. Vooral de lage prijzen spelen een rol. In Vlaanderen geeft 53 procent van de boeren aan met financiële problemen te kampen, in Wallonië is dat 45 procent. Foto Twan Wiermans

Koeien in het Duitse Uetze, nabij Hannover, worden met water besproeid om wat af te koelen. Boeren in grote delen van Europa moesten op zoek naar creatieve manieren om het vee te helpen af te koelen. De tropische warmte van de afgelopen weken trekt nu langzaam weg naar het oosten. Volgende week blijft het wisselvallig, wat voor veel mensen en dieren een verademing zal zijn.Foto ANP

Een medewerker van boomkwekerij Van Diepen in het Flevolandse Biddinghuizen bespuit appelbomen tegen meeldauw, kanker en schurft. Daarna worden de bomen bespoten met bladmeststoffen. Volgens eigenaar Rob van Diepen hebben de eenjarigen steeds precies op tijd regen gehad. "Het belooft een kwalitatief goede oogst te worden." De bomen gaan naar verwachting in 2011 naar de telers. Naast appelbomen, in dit geval Red Jonaprince, teelt Van Diepen ook peren-, kersen- en pruimenbomen. In totaal verkoopt Van Diepen jaarlijks ongeveer 450.000 bomen, waarvan driekwart appelbomen. De afzet loopt volgens de fruitboomkweker goed door.Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.