Varkenshouderij

Achtergrond

Grote afnemers Westfleisch wijzen berenvlees af

De Duitse markt loopt nog lang niet warm voor vlees van ongecastreerde beren.

Dat constateert Westfleisch na een enquête onder 95 grote afnemers. Daaruit blijkt dat zij praktisch allemaal (98 procent) de vermarkting en verwerking van het bedoelde vlees afwijzen. De overige 2 procent zijn ervoor of willen het tolereren. Westfleisch noemt de uitkomsten eenduidig, maar ziet deze desondanks niet als een vrijbrief om in Duitsland met de biggencastratie door te gaan. ”Eerder is het zo dat de reacties verduidelijken dat de branche bang is dat de klanten onzeker worden en dat er omzetverliezen door worden veroorzaakt,” zo licht het concern toe.

Momenteel levert Westfleisch alleen berenvlees als daar door de afnemers speciaal om wordt gevraagd, bijvoorbeeld in combinatie met het programma Animal Welfare. "Tot er wetenschappelijk gewaarborgde en in de praktijk beproefde alternatieven voor castratie aanwezig zijn blijft dat zo."

Van de geênqueteerde 95 afnemers (elk met een afnamevolume van meer dan 1 miljoen euro per jaar) hebben er 69 gereageerd, meldt Westfleisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.