Varkenshouderij

Achtergrond 193 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs daalt niet verder

De 595 aangeboden vleesvarkens brachten vanmiddag met € 1,51 per kilo hetzelfde op als vorige week woensdag op de Duitse varkensveiling Teleporc. Daarmee komt er een eind aan de prijsdaling met 13 cent per kilo in de afgelopen drie weken. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar in Duitsland. Het is nu afwachten wat de Duitse varkensslachterijen komende vrijdag met hun varkensprijzen doen. Vorige week vrijdag verlaagde Vion Nord zijn prijs met 5 cent per kilo, terwijl de overige Duitse slachterijen hun noteringen onveranderd hielden. Dat prijsverschil kunnen Duitse slachterijen nooit lang in stand houden. De Teleporc-prijs ligt deze week 7 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkens

  dus was gewoon weer stemmingmakerij van vion

 • no-profile-image

  boerke

  volgende week zullen er varkens tekort zijn, maar waarom zal vion ze verhogen, er komen er toch niet meer . ik lever volgende week 60%. puur omdat ze de gewichten bij langer na niet hebben. mischien dat er meer boeren minder varkens hebben, dan kunnen de vion leveranciers mischien wel bij een ander slachthuis terecht, eentje die niet begint met onnodig en eenzijdig de prijs te verlagen

 • no-profile-image

  ook boerke

  boerke, ik doe mee

Of registreer je om te kunnen reageren.