Varkenshouderij

Achtergrond 234 x bekeken 14 reacties

Duitse slachterijen verhogen prijs

Vion Nord heeft vanmiddag de prijs voor vleesvarkens voor volgende week met vijf cent naar boven bijgesteld naar €1,50. Tönnies verhoogde de prijs met 6 cent en komt ook uit op €1,50. De Duitse slachterijen willen geen leeg slachthuis en daarom verhogen ze de prijs, zodat varkenshouders de varkens eventueel lichter kunnen aanleveren. Er is nog steeds een krap aanbod van vleesvarkens en hierdoor willen de varkenshouders geen lagere prijs. De verwachting van volgende week lijkt positief.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Leve VION. Berouw komt na de zonde, maar het is heldhaftig om terug te keren op gemaakte fouten.

 • no-profile-image

  WW

  @ Jan ik mis nog 8 cent en als Vion vanavond had gezegd dat ze volgende week weer gaan verhogen dan heb je ballen, nu is het mee moeten met de rest.

 • no-profile-image

  joop

  sjong jonge jonge wat 1 gezeur over vion verkoop ze dan aan 1 ander maar zo zie je maar als de gewichte tegen vallen gaat de prijs wel weer omhoog dus NIET leveren deze weken ????

 • no-profile-image

  donder

  minimaal leveren deze week !!

 • no-profile-image

  WW

  @ Joop ik lever niet aan vion en je vind het gezeur als je door toedoen van vion voor €10.000 bij de poot genomen word. Niet leveren? Waar laat je de biggen dan?

 • no-profile-image

  nu even geen vion

  niks geen gezeur gewoon ze op de huid blijven zitten, hebben gewoon verloren met de -5 , heeft ons vleesvarkenshouders geld gekost

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  De Nederlandse slachterijen, VION in het bijzonder, moeten nu in vakantietijd de grootst mogelijke moeite doen om aan varkens te komen. Ze zullen zeker hun lesje geleerd hebben van hun recente geforceerde prijsverlaging en de reacties daarop in de markt. VION komt niet aan de STAR varkens en is al tot veel gedogen bereid. Varkenshouders zien het echter als een soort huwelijks verbintenis en dan wens je terecht een betrouwbare partner. Het is goed dat de inkoop directeur de communicatie schoorvoetend opgepakt heeft. VION heeft ook verkoop directeuren en zelfs een communicatie directeur, maar deze bakt er helemaal niks van.

 • no-profile-image

  Kees

  Collega's niet voor de korte termijn kiezen door de varkens vast te houden om een week later een paar centen meer te beuren.
  Nee, licht blijven leveren (bij voorkeur nog lichter) zo hou je een schaarste in de markt en kunnen de prijzen verder aantrekken en op hoger niveau blijven.
  Misschien moet een vakbond dat proberen te sturen.
  Het zal niet meevallen want boeren en ook varkenshouders zijn bijna allemaal "eigenheimers"
  Toch proberen maar dan gezamenlijk!

 • no-profile-image

  boerke

  jammer dat ze nu weer aan de 1.50 zitten. dan beginnen de inkopers van het vlees weer weerstand te geven en dan begint vion weer te bibberen. maar ja, je hoeft niet aan vion te leveren behalve de kadavers dan

 • no-profile-image

  john

  prijs laten klimmen tot ongeveer 1,60 en dit vast zien blijven te houden. komt de prijs erboven worden we interessant voor import en is het werk voor niets geweest... dus als de prijs op 1,60 ligt de dieren weer zwaarder laten worden. begint de prijs weer te dalen de slachterij overspoelen met lichte(re) varkens. Alleen op deze manier hebben we invloed op de prijzen. Is er nog geen voer waarmee we een zomer kunnen simuleren in de winter? Soort van weekje onderhoudsvoer om de prijs te laten stijgen zonder meer kilo's te maken. Zeg maar het zelfde wat er nu gebeurt. Nu nog iets om de biggenproductie beter op maat maken. Zelf ben ik er nu mee begonnen om in de maanden januari tot en met juni heel hard te selecteren in de zeugenstapel (moet toch gebeuren) en in de maanden juli tot / met november vrijwel alles te insemineren. Dit kost me misschien wel 7,5 % (15 % onderbezetting in eerste helft van het jaar, 100% benutting tweede helft van het jaar) van mijn stalcapaciteit, maar mijn gemiddelde opbrengstprijs en technische resultaten stijgen. En uiteindelijk zijn er ook minder slachtvarkens in de periode oktober tot en met maart. De tijd dat er veel vlees de vriezer in moet. Willen we met zijn allen een goed resultaat neer gaan zetten dan moeten we als keten samenwerken en de lijn van vraag en aanbod zo dicht mogelijk moeten benaderen. bij een te klein aanbod worden er andere alternatieven gezocht (import, andere vleessoorten, vleesvervangers wtc) en bij een te groot aanbod moet er vlees in de vriezer en gaan de prijzen onderuit. Ik vind concurrentie best, zolang het maar niet aan het welzijn van boer dier en leefomgeving komt want daar bereiken we niets mee.

 • no-profile-image

  boeren

  volgende week (2 aug) gaat de prijs omlaag,blijft gelijk of gaat omhoog. Wie het weet mag het zeggen. Volgens mij weet allleen Vion het.

 • no-profile-image

  al even weg bij vion

  vion loopt nu aan de leiband van de tonnies, ze kunnen gewoonweg niet anders .
  doen ze dat niet ,dan krijgen ze geen varken meer aan de haak

 • no-profile-image

  jopiesnel

  varkens moeten volgende week fors duurder worden,Vion Apeldoorn dicht vanwege vakanties,vandaag Vion Groenlo gesloten vanwege tekort aan varkens,duitsland haalt al varkens naar voren ook i.v.m. te weinig aanbod en vanwege lagere gewichten. Nu is `t de beurt aan de verkopers richting Retail om daar eens goed te onderhandelen en niet de posities te verkwanselen omdat ze toch niet met hun eigen geld werken

 • no-profile-image

  alle pijlen op vion

  ik denk als de vleesverkopers dit lezen dat ze al beginnen te biberen, want boven de 1.50 worden de vleesinkopers boos

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.