Varkenshouderij

Achtergrond

Deense slachter Danish Crown breidt weer uit

Danish Crown krikt het aantal arbeidsplaatsen in Denemarken met enkele honderden op door een groeiend aanbod aan vleesvarkens.

Dat heeft het concern gisteren meegedeeld.

Volgens Danish Crown blijkt het kostenstructuurprogramma DC Future resultaat op te leveren. "Dat resulteert in meer geleverde varkens en dat betekent meer arbeidsplaatsen," zegt directeur Kjeld Johannesen. De door het concern ingestelde wachtlijst voor nieuwe leveranciers wordt zo snel mogelijk opgeheven.

Het Deense slachtconcern is nog niet van plan nieuwe investeringen te doen, maar de bestaande productiecapaciteit optimaal te benutten. Met DC Future wil Danish Crown binnen 18 maanden 175 miljoen euro in kosten te besparen.

Of registreer je om te kunnen reageren.