Varkenshouderij

Achtergrond 1077 x bekeken 7 reacties

Vleuten volgt Duitse varkensprijs

De beurscommissie in Vleuten volgt de varkensnoteringen in Duitsland. Zij verhoogt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens met 5 cent naar € 1,50 tot € 1,52 per kilo. Levende varkens noteren volgens haar 4 cent hoger op € 1,17 tot € 1,19 per kilo. De prijsverhogingen zijn een gevolg van een krap varkensaanbod. Varkensvlees levert ongeveer 2 cent per kilo meer op. Nederlandse slachterijen leveren dus aan marges in als zij hun Duitse concurrenten volgende week met hun prijsverhoging volgen. Dat zal vrijwel zeker gebeuren.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen blijft gelijk op 32 euro per stuk. Vleesvarkenshouders vinden de dieren duur genoeg, terwijl vermeerderaars mee willen profiteren van de hogere varkensprijzen. Omdat vleesvarkenshouders weiig slachtrijpe dieren afleveren, komen er ook weinig plaatsen voor biggen vrij in hun stallen. Bovendien is het aanbod van biggen groot. Dat houdt een prijsstijging van de dieren tegen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jeroen

  Wat een gezeur over de marges van de slachterij. Vleesvarkenshouders hebben al enkele jaren negatieve marges. Mogen die ook een keer wat verdienen.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Wilt u dan dat veel slachterijen omvallen, zoals recent met Weyl Beef Products in Enschede gebeurde. Slachterijen moeten marges halen om te investeren in de afzet van varkensvlees en de ontwikkeling van nieuwe producten. Als zij in een week marges inleveren, halen ze die op korte termijn toch een keer terug bij varkenshouders. Groeten, Derk.

 • no-profile-image

  Jonas

  Heb je enig idee hoeveel varkensbedrijven er de afgelopen jaren al zijn omgevallen Derk, al dan niet vrijwillig?

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Ik heb zeker een idee over het aantal varkensbedrijven, dat de afgelopen jaren is gestopt. Dat zijn er heel veel volgens het CBS en dat is inderdaad erg triest. Iedere schakel in de varkenssector zou een redelijk rendement moeten halen, dus zowel varkenshouders als de slachterijen. Met het omvallen van slachterijen zijn varkenshouders ook niet gediend. Derk

 • no-profile-image

  jammer

  Derk, het valt niet mee om iets te schrijven over de sector, je heb altijd van mensen die kritiek hebben.ga zo door

 • no-profile-image

  Jonas

  Tja, wanneer is het kritiek en wanneer is het een discussie? Ik houd wel van een opbouwende kritiek. Wat dat betreft moet ik Derk wel prijzen dat hij als één van de weinige redacteuren de moeite neemt om te reageren op de reacties, en ook openlijk zijn fouten toe durft te geven als daar reden voor is. Dus ook van mijn kant: ga zo door Derk!

 • no-profile-image

  wildpork

  derk, geloof je ook nog in sinterklaas?
  marc van rooi koopt geen varkens als hij geld toegeeft.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.