Varkenshouderij

Achtergrond 229 x bekeken 6 reacties

Vleuten dichter bij Duitse varkensprijs

De Vleutense beurscommissie verhoogt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 4 cent naar € 1,45 tot € 1,47 per kilo. Daarmee komt deze notering dichter bij de Duitse varkensprijzen. Die stegen vanmiddag met 3 cent naar € 1,51 per kilo geslacht-gewicht. De Vleutense verwachtingsprijs voor levende varkens stijgt met 3 cent naar € 1,13 tot € 1,15 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is niet groot. Desondanks levert varkensvlees niet 3 tot 4 cent per kilo meer op. De slachterijen spreken van een meeropbrengst van een halve cent per kilo.
De Vleutense biggenprijs blijft onveranderd op 32 euro per stuk. Biggen waren de afgelopen weken relatief duur ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. Daardoor blijft een prijsverhoging van deze dieren uit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  sorry derk maar mag ik even lachen als je zegt dat de biggen relatief duur zijn ten opzichte van de varkens!!! natuurlijk hebben de vleesvarkenshouders veel te weinig verdiend de afgelopen jaren maar daarom hoef je niet zo'n wazige reden uit je DIKKE DUIM te zuigen. Als ik jou betaal met mijn boerderij abonnement dan kan ik hem beter opzeggen want doe beter onderzoek en zet iets fatsoenlijks en onafhankelijks neer!

 • no-profile-image

  fokker

  he derk waar om is de richt prijs dan 48.62 dit is de prijs verhouding biggen varken prijs dus met vleuten zit er wel 16.62 in de min .

 • no-profile-image

  Mester

  Hallo Fokker,

  De prijs van de nvv is 25 kg prijs, vleuten is 23 euro prijs. Een mester van 3000 vleesvarkens betaald nu toch al gauw 50 euro incl enting. Dus misschien betalen ze jou wel onder de marktprijs.

 • no-profile-image

  john

  met de richtprijs moet je kijken waarvoor je 17 weken geleden je biggen hebt verkocht/gekocht.. met de richtprijs kan je zien of dit op een eerlijke basis is gebeurd (eerlijke verdeling winst/verlies tussen mester en fokker)

  17 weken stond de richtprijs lager dan nu de werkelijk biggenprijs.

 • no-profile-image

  Gerritsen

  Vleuten 32 euro is de prijs voor slachtbiggen, in de volksmond wordt het ook wel de wrakke biggenprijs genoemd. Handel je op deze prijs met een toeslag, dan betreft het biggen, die wat minder wrak zijn. Kwaliteit biggen worden op NVV en Weser Ems / Niedersachsen vermarkt.

 • no-profile-image

  Robert Bodde

  Rijd morgenmiddag allen even door de bebouwde kom en snuif de barbecue-geuren op. Ook ondergetekende steekt de brand in wat kolen. Het goede nieuws: het is allemaal varkensvlees en kip wat erop ligt. En veel. Heel erg veel. De keurslager hier in het dorp was om elf uur vanmorgen al uitverkocht in de dunne (barbecue) karbonades, het grill-varkensvlees was er ook al bijna doorheen. Op mijn vraag of ze niet wat extra's hadden ingeslagen was het antwoord: 'u wilt niet weten hoeveel we extra hadden ingeslagen. Het meeste ooit, en nog is het op'. Ik voorspel dus iets meer dan die vier cent van Vleuten maandag in Duitsland. Groet

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.