Varkenshouderij

Achtergrond 222 x bekeken 3 reacties

Vion verlaagt varkensprijs

Het varkensvleesbedrijf Vion verlaagt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 2 cent naar € 1,55 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee volgt het zijn Duitse dochteronderneming Vion Nord, die zijn notering voor begin deze week met 2 cent laat zakken naar € 1,54 per kilo. Varkensvlees levert deze week hetzelfde op als vorige week. Slachterijen pakken dus 2 cent per kilo aan marge terug van de vleesvarkenshouders. Zij verloren een deel van hun marges naar eigen zeggen in de afgelopen weken. Het Duitse vleesbedrijf Tönnies houdt zijn varkensprijs voor de eerste drie dagen van deze week nog gelijk op € 1,56 per kilo. De Vion-notering ligt deze week 13 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Als gevolg van een verhoging van die prijs met 10 cent per kilo door het nieuwe prijssysteem vanaf week 13 in dit jaar brengen vleesvarkens deze week daadwerkelijk 3 cent per kilo meer op dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  voske

  Ik denk dat het niet het juiste moment is om marge terug te PAKKEN , juist nu de vleeshandel gelijk is en het aanbod niks te groot. Er zijn slachterijen die nu al bellen voor varkens van a.s vrijdag, omdat de weersvoorspelling buitengewoon gunstig is en de vraag naar barbequevlees groot. Tevens vind ik het varhaal van varkens vasthouden ook onzin, want met een gesloten bedrijf , of een vaste koppeling met een vermeerderaar is daar op de meeste bedrijven helemaal geen plaats voor.

 • no-profile-image

  varkenshouder brabant

  vleesprijzen het zelfde vion-2cent .De bonus op het ster consept weer te pakken.Is 2,3 cent.Slimme zet van vion. Maar aan de varkenshouders niet uit te leggen.

 • no-profile-image

  daantje

  Op het duitse slachthuis waar ik iedere week kom leveren zeggen ze dat er geen afname is van het gewone varkensvlees, bbq vlees is nog niet echt in trek en voor de gewone braadstukken enz wil de consument nu niet meer zo veel betalen ivm sparen voor vakantie. veel varkenshouders hebben de dieren opgespaard en hebben een geslacht gewicht van 99 kg. Ook eindigt het duitse "wirtschaftsjahr" op 30-06-2010. Dus nog snel even een paar varkens weg doen om de boekhouding aantrekkelijker te maken. Volgens mij was het verstandiger geweest om de laatste 5 cent er niet bij te doen......

Of registreer je om te kunnen reageren.