Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Verdeeldheid onder Duitse varkensslachterijen

Onder Duitse varkensslachterijen heerst verdeeldheid over de varkensprijzen. Tönnies en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch houden hun prijzen vandaag gelijk op € 1,56 per kilo geslacht-gewicht. Bij Vion Nord blijft de varkensprijs deze week nog onveranderd op € 1,56 per kilo, maar die daalt aanstaande maandag met 2 cent naar € 1,54 per kilo geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens was de afgelopen tijd krap, omdat vleesvarkenshouders hun dieren vasthielden in een stijgende markt. Nu de varkensprijzen in ieder geval niet meer omhoog gaan en eerder onder druk komen, neemt de aanvoer van vleesvarkens bij de slachterijen snel toe. Varkensvlees gaat daardoor moeizaam prijshoudend van de hand. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 3 tot 5 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  euro is weer aan het stijgen.. als die nu weer is verder gedaald was hadden we weer wat nieuwe afzetmarkten nu is het weer inbinden... tja en door de varkens 1 week langer vast te houden is de vleesproductie met 3kg extra geslacht gewicht per geslacht dier toegenomen dat is toch even een productie verhoging van 3% .. als de varkens in een stijgende markt gewoon geleverd waren had de prijsstijging zich beter door kunnen zetten. Voorlopig hebben we werk genoeg om die 3% extra productie weer weg te werken.

 • no-profile-image

  boertje

  Jhon ben je zelf wel boer !!!! vion zou ook gelijk kunnen houden zodat er eens wat verdiend kan worden Ps boerderij kopen bel dlv

 • no-profile-image

  john

  boertje brabant, ik ben ook boer. ik heb tot nu toe alleen fokzeugen maar hoop snel mijn vleesvarkenstak op poten te hebben.

  We kunnen met zijn allen wel zeuren dat we niets verdienen. Maar met zeuren alleen bereiken we niets!. Ik draai bovengemiddeld en kan de concurrentiestrijd wel aan.. maar liever zou ik zien dat we stoppen met elkaar weg te concurreren en komen met een systeem zodat we vraag en aanbod in balans krijgen en zodoende een maximaal rendement voor alle partijen bereiken. Enkele ketenregiseurs, en maatregelen met financiele prikkels zouden moeten helpen om onze varkensprijs structureel boven de kostprijs te houden. Als iedereen de afgelopen 2 a drie weken gewoon doorgeleverd had hoefde de prijs nu niet te zakken!. Dit jaar ook voor het eerst begonnen met een harde selectie in mijn zeugenstapel in de periode mei t/m augustus. Alleen de 70% beste speenzeugen aangevuld met gelten worden nu aangedekt. De biggen die ik straks in de periode september tot december aflever hebben een lagere kostprijs en ik druk een beetje het aanbod aan biggen. ik hoop dat meerdere fokkers kieze voor een beleid als dit. Daar wordt iedereen beter van.

Of registreer je om te kunnen reageren.