Varkenshouderij

Achtergrond 206 x bekeken 8 reacties

Varkensbeurs volgt Vion Nord

De beurscommissie in Vleuten volgt het Duitse vleesconcern Vion Nord met haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week. Die daalt met 2 cent naar € 1,48 tot € 1,50 per kilo. Voor levende varkens daalt de Vleutense verwachtingsprijs met 1 cent naar € 1,16 tot € 1,18 per kilo. Varkensvlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand. Het aanbod van vleesvarkens neemt toe, nu de varkensprijzen dalen. Vleesvarkenshouders hebben ineens haast om hun slachtrijpe dieren af te leveren. Het langer vasthouden van de dieren heeft geen zin. Dat kost alleen maar geld.
De Vleutense biggenprijs blijft onveranderd op 32 euro per stuk, ondanks de dalende varkensprijzen. De afgelopen weken steeg de varkensprijs harder dan de biggenprijs. Nu is de situatie omgekeerd en krijgen vermeerderaars geen lagere biggenprijs aan hun broek.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Vleuten volgt VION !!!!!! moet niet gekker worden heren

 • no-profile-image

  Meindert van den Hengel

  Wat een stomme reactie Jan uit Brabant.
  Als de signalen uit de markt duidelijk zijn dan komt iedereen die handel aanvoelt tot de zelfde conclusie;dat het je niet past is je goed recht maar het is vraag en aanbod.

 • no-profile-image

  Jan

  Meindert, ik citeerde slechts de kop van het artikel, aan jou reactie te merken was de beurs zeker niet eensgezind, en heb je het gevoel iets te moeten verdedigen. Maar je hebt gelijk het is vraag en aanbod. Dus naar Tönnies met die varkens van de week.

 • no-profile-image

  Geert

  Zo is het Jan, en niet meer op beursprijs verkopen, die ratten.
  Ik zie een belang in een prijsdaling voor Meindert terwijl ook hij weet dat de komende tijd een prijsstijging aanstaande is.

 • no-profile-image

  boerke

  het is wederom vion die voorop loopt met een prijsdaling. van mij krijgen ze alleen maar kadavers en alleen maar omdat ik er nergens anders mee heen kan

 • no-profile-image

  Patrick

  Zoals ik al zie begin dit jaar twee stapjes bij en dan 3 achteruit. MAAR IETS ANDERS ! : Wat binnenkort mee de VL V prijzen als de graanprijzen de hoogte zijn ingesprongen ? De Hongaarse maisprijs is in 14 dagen 1.7 keers dubbel geworden . Dat is een voorbode voor veel en nog eens véél andere zakens in de graanmarkt! guur voor de dierhouderij een gouden ei voor de akkerbouw.

 • no-profile-image

  richard

  biggen 50 euro op hok, voer 60 euro , prijs slachtvarkens oktober ???????? , een kraslot kopen lijkt me een betere optie!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  john

  veel oogsten zijn met dit weer mislukt en niet meer geschikt voor humane voeding.. er komt dus veel veevoer op de markt. Het wordt straks goed opletten dat de kwaliteit goed genoeg is.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.