Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Varkensbeurs volgt Vion Duitsland

De varkensbeurs in Vleuten volgt de noteringen van het Duitse vleesbedrijf Vion Nord. Die verlaagde zijn varkensprijs vanmiddag met 6 cent naar € 1,48 per kilo. Bij concurrent Tönnies en de Duitse organisatei van varkenshouders Vereinigung van Erzeugergemeischaften für Vieh und Fleisch daalden de varkensprijzen vanmiddag met 8 cent naar naar € 1,48 per kilo. Ondanks een niet al te groot aanbod van vleesvarkens, loopt de afzet van varkensvlees niet goed. Varkenshammen, -nekken en -middels brengen 5 cent per kilo minder op. De opbrengst van varkensribben daalt met 10 cent per kilo, terwijl varkensschouders 3 cent per kilo minder opleveren. Varkensvleesbedrijven krijgen daardoor 4 tot 5 cent per kilo minder voor het hele varkenskarkas. Bij een prijsverlaging met 6 cent per kilo verbeteren zij hun marges dus iets.
De Vleutense biggenprijs daalt met 2 euro naar 30 euro per stuk. Die prijsverlaging valt minder groot uit dan de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verwacht. De NVV-biggenprijs daalt met € 2,50 naar 45 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  jaaa tijdens het voetbal zal de prijs heel hoog zijn. ach zegt men, min 8 is oke. de prijs is nog goed?????

 • no-profile-image

  Klein boerke uit noord-oost brabant

  Volgende week babeque pakketten in de aanbieding bij C1000. Bij ons in de buurt door poolse mensen verpakt. En wie is de leverancier van het vlees??? juist, Vion ondersteunt deze prijs drukkende actie. Het wordt tijd dat de afdeling verkoop van vion vervangen wordt door mensen die de belangen van de boer beter behartigen. Nu wordt iedereen er weer beter van behalve de producent!!

 • no-profile-image

  Thijs

  Ik snap het niet zo goed. Het is bbq-weer, Het wk is aan de gang. Duitsland doet het nog steeds goed. Nederland doet het goed. De slachterij in Groenlo hangt nog niet halfvol. (De anderen weet ik niet zo goed)Dus er zijn weinig varkens. Het kan toch niet zo zijn dat er minder dan de helft vraag van 'normaal' is. ??

 • no-profile-image

  welt

  en ik snap het wel.
  de slagerijen enz. hebben hun huiswerk al lang maanden eerder gedaan. het vlees ligt al maande klaar in de koeling.

 • no-profile-image

  boerke

  vorig jaar in week 7 ging er bij vion duitsland (die toch de europese prijs bepalen) 4 cent af, week 16, 2 cent, en week 37 wederom 2 cent. in die weken liet tonnies zijn varkensprijs gelijk. vorige week deed vion het wederom. het zijn gewoon prijsdrukkers, of omdat ze het vlees mischien te goedkoop in voorverkoop hebben gedaan, of mischien omdat ze onder een hoedje spelen met de winkelmaffia.over 2 weken beginnen ze weer over dat er vakanties aan komen, als die voorbij zijn hebben de consumenten geen geld, dan is het weer beina kerstmis en nieuwjaar, in januari moet de bult varkens nog weggewerkt worden, dan is het weer carneval en hebben we verschillende extra zondagen. dan is het 3 weken goed, maar dan beginnen de vakanties weer....... dit zie je nergens anders, niet bij melk, niet bij pluimvee, niet bij akkerbouw en groente. een advies aan vion, vervang je verkopers. een advies aan de boeren, lever je varkens aan diegenen die het hards voor onze boterham knokken

 • no-profile-image

  logisch denkende

  er zullen gewoon nog wat varkenshouders af moeten vallen, zodat de hele groten no een aantal keren kunnen verdubbelen. Overigens weten jullie toch ook wel dat als er maar een paar slachterijen zijn, deze meer kunnen verdienen met goede afspraken onderling te maken en elkaar wat te gunnen, dan elkaar kapot te concureren. Varkens zijn er toch genoeg. als dadelijkde prijs weer wat stijgt gaat iedereen bouwen.

 • no-profile-image

  boer

  Prijs stijgt: boeren leveren minder varkens. Prijs daalt (hard): Boeren leveren MEER varkens. Wat moet een slachterij dus doen om in een goede BBQ week voldoende varkens binnen te krijgen? Juist, de prijs drastisch verlagen. Is dat nu Gezond Boeren Verstand????? Het is al enkele keren geopperd: kijk met het leveren niet naar de weekprijs, (wel naar de slachterij die het best betaalt natuurlijk) en houd je aan je schema/gewicht/oplegstrategie, dan krijg je ook minder schommelingen in prijs.

 • no-profile-image

  boerke

  helemaal mee eens boer brabant. wij leveren altijd op gewicht. 90 a 92 kg geslacht. zijn ze lichter leveren we de volgende week iets minder, als ze te zwaar worden iets meer. ook is het weer natuurlijk ook wel een beetje van invloed, met warm weer laad ik de top liever iets vlugger

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.