Varkenshouderij

Achtergrond 226 x bekeken 1 reactie

Van Rooi wijkt af van Vion

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verlaagt zijn varkensprijs deze week met 6 cent naar € 1,39 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee wijkt het af van de overige Nederlandse varkensslachterijen (Compaxo, Hilckmann en Vion), die hun prijzen met 7 cent per kilo verlagen. Varkensvlees levert deze week ruim 3 cent per kilo minder op. De slachterijen pakken dus enkele centen marge terug op vleesvarkenshouders. De varkensprijs van van Rooi Meat ligt deze weke 7 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    vrouwtje in het veld

    En waar blijven die andere 4 centen van VION? Er is een ware run op varkensvlees met dit goeie BBQ weer en met het WK. En toch die prijs naar beneden en die arme varkensboeren maar weer niks gunnen! Vasthouden boeren die varkens zodat ze meer moeten gaan betalen! zo kan het niet langer. Het is pure diefstal. Iedereen verdiend weer behalve de arme varkensboer, die zit weer met lege handen. Nog even en zullen alle karbonaadjes ver uit het buitenland moeten gaan halen. Dit houdt geen enkele varkensboer vol om steeds met verlies varkens vet te mesten en dan wel hoge investeringen moeten doen voor het welzijn van de lieve diertjes. Mensen ruim de BBQ maar op na het WK want de varkesnboeren stoppen ermee!

Of registreer je om te kunnen reageren.