Varkenshouderij

Achtergrond 1363 x bekeken

Van Rooi Meat koopt ProViande

Varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat in Helmond heeft het vorige week failliet verklaarde vleesverwerkingsbedrijf ProViande vandaag gekocht.

ProViande heeft vestigingen in Gieten en Leek en was al een afnemer van Van Rooi Meat. Door de overname van ProViande krijgt Van Rooi Meat toegang tot het retailkanaal (supermarkten en slagers) in het noorden van het land.
Van Rooi Meat kocht twee jaar geleden ook al het voorverpakkingsbedrijf van vlees Van Pelt met vestigingen in Hellevoetsluis, Middelburg en Scherpenzeel. Dat bedrijf zet zijn producten af aan klanten in Zeeland, West- en Midden-Nederland. “Met ProViande hebben we nu een landelijke dekking in het retailkanaal. ProViande gaat in afgeslankte vorm verder. In de eerste instantie blijven zijn beide vestigingen open. Leek gaat waarschijnlijk eind dit jaar dicht”, legt directeur Marc van Rooi van het gelijknamige bedrijf uit. Hoeveel werknemers er bij ProViande kunnen werken kan hij nog niet zeggen. Voor het faillissement van het bedrijf waren er 140 werknemers aan de slag.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.