Varkenshouderij

Achtergrond

SGP: nieuw onderzoek naar MKZ Kootwijkerbroek

De SGP in Gelderland dringt aan op nieuw onderzoek naar de diagnose en het besluit van het ministerie van landbouw in het kader van de Mond- en Klauwzeer (MKZ) in 2001.

De SGP-raadsfractie van Barneveld en de SGP-Statenfractie van Gelderland zijn “onthutst en zeer teleurgesteld” over de reactie van het landbouwministerie op het rapport dat de Stichting Onderzoek MKZ Crisis Kootwijkerbroek afgelopen week bekendmaakte. Het ministerie zei in een eerste reactie dat er tot op heden geen redenen zijn om aan te nemen dat de besluiten destijds ongegrond zijn genomen.

Volgens de SGP in Gelderland zet het rapport de diagnose en het besluit van het ministerie in 2001 echter opnieuw op losse schroeven. "Het boek over de MKZ in Kootwijkerbroek is nog niet dicht." De Gelderse SGP meent dat er een diepgaand onderzoek moet komen. “De gang van zaken die indertijd geleid hebben tot het aangrijpende besluit om te gaan ruimen, laat nog steeds diepe sporen na in de regio. Iedere keer opnieuw worden gegronde redenen aangevoerd om aan waarheidsvinding te doen. Een diepgaand, feitelijk onderzoek zal het vertrouwen in de overheid en in het ministerie van LNV kunnen herstellen”, stellen de SGP-raadsfractie van Barneveld en de SGP-Statenfractie van Gelderland in een brief aan de Vaste Kamercommissie van landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.