Varkenshouderij

Achtergrond 233 x bekeken

Kamer onderzoekt studie MKZ in Kootwijkerbroek

De Tweede Kamer laat onderzoek doen naar de studie over de betwiste MKZ-uitbraak in Kootwijkerbroek in 2001.

De Vaste Commissie LNV van de Kamer heeft het onderzoek vanmiddag in handen gelegd van het interne Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven (BOR). Dat moet een oordeel geven over de deugdelijkheid van de studie van de stichting. De vorige week verschenen studie komt tot de conclusie dat de ruimingen in Kootwijkerbroek niet rechtmatig waren.

Het BOR betrekt in zijn onderzoek ook de gevraagde reactie van de minister van LNV op de studie van de stichting en de antwoorden op vragen die de SGP erover heeft gesteld. Deze reactie wordt over enkele weken verwacht.

Het BOR moet zijn onderzoek deze zomer verrichten, zodat de Kamer spoedig na terugkeer van het reces er over kan praten.

Lees ook RVV-dierenarts Terbijhe: 'MKZ Kootwijkerbroek was afwijkend'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.