Varkenshouderij

Achtergrond 290 x bekeken 22 reacties

Duitse varkensprijzen fors onderuit

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verlagen hun varkensprijzen voor de komende dagen met 8 cent naar € 1,48 per kilo geslacht-gewicht. Bij Vion Nord daalt de prijs met 6 cent naar € 1,48 per kilo. Daarmee komen alle Duitse prijzen weer op hetzelfde niveau uit. Vion Nord verlaagde zijn varkensprijs vorige week vrijdag al met 2 cent per kilo, terwijl de overige Duitse noteringen onveranderd bleven. Vandaag verlaagt Vion Nord zijn prijs dus met 2 cent minder dan zijn concurrenten. Het aanbod van vleesvarkens is niet groot. De vraag naar varkensvlees valt desondanks erg tegen. Alleen als Duitsland het WK voetbal wint, kan dat zorgen voor een betere afzet van varkensvlees. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 7 cent per kilo lager dan een jaar geleden.
De Duitse zeugenprijs daalt vandaag met 5 cent naar € 1,02 per kilo. Dat is 14 cent per kilo lager dan eind juni vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Varken

  Wat een gelul over dat WK als Duitsland wint. Als dat de varkensprijs moet maken waren ze nu duurder geworden. Ook dat het vlees niet te verkopen is klets. De slager hier heeft het barstens druk. De WK, 30 graden buiten en de gunstige geldkoers zouden juist een prijs omhoog af moeten dwingen. We worden gewoon bestolen door de slachterijen. Ze flikken dit al 5 jaar op rij juist voor de vakantie om meer varkens binnen te halen door een negatieve stemming neer te zetten in de markt. Hierdoor wordt nu het aanbod vergroot en is het over 3 weken als de vakanties beginnen rustiger.

 • no-profile-image

  Franz

  hol ie ze dom,hol wie ze arm.

 • no-profile-image

  Jan

  Zojuist op het journaal; winkels verwachten dit weekeinde topomzet, met name artikelen voor op de barbeque. We worden massaal besodemieterd.!!!!!!!
  Ons lot in handen van het Duitse elftal,,,, wat een onzin.

 • no-profile-image

  henk

  we moeten als varkenshouder geen 1 varken extra laden gewoon hetzelde leveren als normaal als we extra varkens aan bieden lachen de slachterijen .

 • no-profile-image

  boer

  Stoppen met die fuckvarkens, en gewoon steun gaan trekken van de overheid. Miljoenen nederlanders doen het dus waarom je kapot werken voor uiteindelijk helemaal niks?
  Wie is er hier nou dom en achterlijk?

 • no-profile-image

  Ronald

  Inderdaad Henk uit Veghel.
  Geen varken extra leveren en rustig blijven. Er zijn gewoon te weinig varkens en wat een gelul over die vraag die achter blijft.

 • no-profile-image

  Varken

  Supermarkten melden een record omzet voor dit weekend te verwachten met in het bijzonder het goede weer voor de BBQ.
  De analyse`s die op deze site staan kloppen wel vaker niet, en vandaag al helemaal niet.
  Er is een enorme vraag naar vlees maar deze kopers hebben zoveel macht dat zij in staat zijn de prijs toch te drukken. Ik vindt dat wij als agrarisch NL moeten ingrijpen en steeksgewijs distributiecentra`s dicht moeten gooien. In Frankrijk is men daar al mee begonnen en laten wij deze Franse slag overnemen. Daar zit het grote probleem dat wij onderbetaald worden en dus moeten wij die partij rechtstreeks in het hart gaan treffen. Zij nemen totaal geen verantwoording tov de eisen die ze stellen. Actie, wie doet mee ??????

 • no-profile-image

  boerke

  laten we maar eens beginnen om geen varkens meer aan vion te leveren, die zijn zoals het afgelopen jaar wel meer het geval is geweest weer eens begonnen om onnodig de prijs te drukken. het gevolg daarvan is dat de inkopers van het vlees nog harder naar beneden gaan en de rest hoeft dan niet anders als te volgen. ik lever gewoon door, want mijn biggen duwen de varkens het hok uit, en de rekeningen blijven gewoon komen. maar vion krijgt van mij alleen maar kadavers

 • no-profile-image

  richard

  Lijkt mij een prima idee de slachterij die als eerste zijn prijs omlaag doet minder varkens aan leveren.Kost ze dan veel geld slachthaken niet vol en niet aan de bestellingen kunnen voldoen.

 • no-profile-image

  .

  Ongelooflijk, hoe kan het vlees onder deze omstandigheden voor 5! cent per kilo minder verkocht worden. Inderdaad, dat kan niet maar er is toch geen boer die het tegendeel kan bewijzen. Die kan alleen Ja en Amen knikken en zijn varkens netjes afleveren.... wat moet ie anders???

 • no-profile-image

  joop

  jullie piepers hadden gewoon de varkens moeten blijven leveren , nu zijn ze te zwaar EN je moet ze nog voor MINDER geld weggeven is dat nou ondernemen

 • no-profile-image

  Patrick

  Zal ik eens iets zeggen.
  Deze avond varkensvlees aan tafel gekocht bij Spar Hongarije. vroeg aan mijn vrouw waar heb je het vandaan , ja zegt ze van bij Spar het was in aktie .
  Kostprijs 1200 ft/kg(4.27euro voor ribstuk met been) wel wat ik weet dat is dat het 3 jaar geleden toen we nog zelf een beenhouwerij hadden het rondom de 925ft stond (bijna een derde goedkoper) en toen waren de varkens veel duurder.
  Toen koste een stukje mooie achterhesp zoveel(1200ft)

 • no-profile-image

  john

  het wordt tijd voor een producentenprijs, net zoals de nvv nu steeds meer gangbaar wordt voor de biggen moet de nvv vleesvarkensprijs ook steeds meer ganagbaar worden voor de vleesvarkens. Als 50% van de varkens op nvv wordt verkocht hebben we als boer weer meer invloed op de prijs. Geen een slachterij kan zich veroorloveren om een week geen varkens te hebben. niet betalen = geen varkens.

 • no-profile-image

  alex,

  wat een kletsmajoren.. en maar afgeven op handel, slachterij en vleesgroothandel... nooit is het goed. slachterij en vleesgroothandel verliezen de kloten aan varkens slachten/uitbenen. en denk per saldo nog wel in veelvoud tenopzichte van jullie varkenshouders. er zijn nl teveel slachthaken ratio varkens aanbod en teveel varkens ratio vlees consumptie, dus slimerikken hou ze nog maar even aan laat maar weer een propje voor over n paar weken onstaan. feit is dat export naar derde landen niet loopt, betalingsproblemen uit rusland en azie.. het propt en hoopt op. daarnaast loop eu consumptie ook niet. aan alle schreeuwbekken... heb kloten en geef is signalen naar supers.. bedenk is actie ipv al dat ellelange gezeik... zolang jullie ze opzetten, zullen ze moeten geslacht worden....

 • no-profile-image

  john

  zolang ze opgezet worden? zolang ze geboren worden zullen ze geslacht moeten worden. De biggen worden weer goedekoper om een vleesprop te voorkomen en weer eerlijke prijzen te krijgen zullen deze biggen geen 95 kg meer moeten gaan wegen maar mooi 90 kg. als er straks nog eens 10 euro van de biggenprijs af gaat worden deze varkens 85 kg.. alleen op deze manier worden overschotten voorkomen en komen de prijzen structureel hoger te ligger. Als de varkens lichter weggaan is leegstand geen schande.

 • no-profile-image

  .

  @ Alex, Utrecht. Wil ook niet zeggen dat het alleen de schuld is van de vleesverwerkers, integendeel. Maar wees eerlijk. Met het aantal slachters wat er nog over is, en de grote inkooporganisaties is van een gezonde concurrentie absoluut geen sprake meer. Een kredietbeoordeler verlaagde een half jaar terug de rating voor de Rabobank een stapje omdat de Rabobank veel hypotheken verstrekt in de agrarische sector en de kredietbeoordeler vond dat deze sector systematisch uitgeknepen wordt door grotere partijen. En deze mensen gaan echt niet over 1 nacht ijs als ze zoiets beweren!

 • no-profile-image

  .

  Uiteraard was dat niet de enige reden om de rating te verlagen, maar een van de, en het werd in het krantenstukje wel appart genoemd. Gr

 • no-profile-image

  alex

  je hebt absolut gelijk en sluit me volledig bij je standpunt aan. mijn boze reactie is/was opmdat het altijd de schuld van de slachterij/vleeshandel is. dat er geen gezonde concurentie in vleeswereld is, opdat de supermarkten de laatste decenia de grote slachterijen dwongen nog groter te worden opdat ze de aanvoer rechtlijniger wilden (korte termijn) en opdat ze zo de gezonde concurentie op langere termijn konden wegvegen, nu zijn we met zijn allen slachtoffer... de hele primaire sector is ondertussen slachtoffer van...
  john brabant; leegstand is geen schande, was er maar eens een landelijk of beter EU actie waar er enkele weken geen big geboren werd, geen liter melk verkocht werd en geen krop sla geoogst werd... de consument mag best is naar een leeg schap kijken en leren beseffen dat een vol schap niet vanzelfspreken is...
  dat bedoelde ik met kloten hebben!

 • no-profile-image

  Bart

  Er worden hier in de regio nogal wat meer zeugen- biggen bijgebouwd dan dan vleesvarkensplaatsen.
  Er worden wel vleesvarkens stallen gebouwd van rond de 3000 plaatsen, en dat zijn 9000 varkens op jaarbasis, maar daar tegenover worden er behoorlijk wat stallen gebouwd van rond de 1000 zeugen x 28 biggen is 28000 biggen/jaarbasis, en breiden gesloten bedrijven vaak uit naar meer zeugen om aan de welzijnseisen te voldoen en niet in hun vleesvarkenstak omdat dit financieel slechter uitkomt. Dat is markt en zorgt wel voor veel zware varkens.
  Ik vindt dat we op zulke momenten zoals nu direct in moeten kunnen grijpen door de gewichten omlaag te zetten. Alleen zul je dan iets moeten doen dat de leveraantallen op termijn niet omhoog gaan doordat mesters meer ronden draaien. Hoe dat laatste ingevuld moet worden weet ik nog niet, maar daar moet wel over nagedacht worden. We kunnen niet structureel onder de kostprijs werken want dat loopt een keer spaak.

 • no-profile-image

  Jan

  Gisteren nog een open dag in Raalte van 3000 vleesvarkens. Is door de eigenaar enkel en alleen bijgebouwd vanwege zijn deelname aan het Star concept van VION / Albert Heijn. Zijn huidige bedrijf van 700 zeugen gesloten is deze 3000 extra plaatsen volledig nodig voor de hogere oppervlaktenormen.

 • no-profile-image

  jonge

  @jan.....wat een flauwe kul....kraam jij uit ik citeer "enkel en alleen gebouwd om te voldoen aan starconcept" , volgensmij bestaat dat nog geen half jaar terwijl als je een stal wilt bouwen je wel een paar jaar bezig bent, ook in overijssel

 • no-profile-image

  john

  misschien is dat star concept helemaal zo slecht nog niet... de vierkante meters worden betaald en er hoeven geen rechten gekocht te worden voor de nieuwe stal win win. als ooit de varkensprijzen weer heel hoog worden kan je als nog meer rechten kopen en de stallen helemaal volleggen.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.