Varkenshouderij

Achtergrond 205 x bekeken 25 reacties

Duitse varkensprijs fors omlaag

Van de 510 aangeboden vleesvarkens werden er vandaag 345 verkocht tegen een prijs van € 1,55 per kilo geslacht-gewicht op de Duitse veiling Teleporc. Dat betekent een daling met 5 cent per kilo ten opzichte van vorige week woensdag. Het aanbod van vleesvarkens is erg krap in Duitsland en Nederland. Bovendien is het komend weekend mooi barbecueweer. Desondanks loopt de verkoop van varkensvlees uiterst moeizaam. Supermarkten willen het voor een habbekrats hebben en varkensvleesbedrijven moeten het daarom voor weggeefprijzen leveren. Duitse slachterijen overwegen om hun varkensprijzen aanstaande vrijdag met 8 cent per kilo te verlagen. Wat Vion Nord dan gaat doen met zijn prijs is interessant. De Duitse dochter van de Vion Group verlaagde zijn varkensprijs afgelopen vrijdag met 2 cent per kilo, terwijl concurrent Tönnies zijn notering onveranderd hield. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week precies op hetzelfde niveau als een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Franz

  Gewoon niet meer opleggen een maand.
  Ga lekker op vacantie

 • no-profile-image

  boer

  Waarvan, boer Franz?

 • no-profile-image

  john

  waar slaat dat nu niet opleggen op? breng liever de varkens van over 2 weken alvast naar de slachterij.. het aanbod is nu krap, de vraag redelijk. over twee weken is het aanbod dan weer kleiner en kan de prijs doorstijgen en dus het saldo verbeteren. Door uit elk hokje nu alvast een paar zware varkens te pakken krijgt de rest wat meer lucht met dit warme weer en staat de afdeling niet leeg.

 • no-profile-image

  franz

  John,mooi plan maar er zijn gewoon veel te vleesvarkens.

 • no-profile-image

  john

  inderdaad, en als die dan ook nog eens heel zwaar gemaakt worden krijgen heel veel te veel kilogrammen vlees in de handel.. en op kilogrammen wordt afgereken en niet op 'varken'.

 • no-profile-image

  ricard

  einde oefening, op vakantie met de laatste [zuuuur] verdiende centen!!!!!

 • no-profile-image

  Varken

  Volgens mij moeten wij een leverstop invoeren de komende twee weken. Laat ze de finale van de WK maar zonder vlees kijken op de BBQ. Midden in de vakantie een leverstop zou ook kunnen. Ik ben ervan overtuigd als wij onze macht niet gebruiken dat onze zakken de komende tijd nog veel voller gezeikt worden.

  Iedereen kan die twee weken overbruggen en laat die supers maar een poepie ruiken. Niet betalen is ook geen varkens. Wie doet mee ?????????????

 • no-profile-image

  boerke

  vion bedankt. vorige week lekker de verlaging aan de gang gezet. zoals ze dat vorig jaar ook al enkele keren gedaan hebben. zouden ze een afspraak met de winkels gemaakt hebben en het vlees te goedkoop in voorverkoop gedaan hebben?

 • no-profile-image

  jonge

  ......Nederlandse varkenshouderij sponsert het WK-voetbal middels gratis bbq........is dat eigenlijk wel overlegt met de FIFA.....ik zou zeggen rechtzaak

 • no-profile-image

  gemengd bedrijf

  varken uit erp, je hebt gelijk en ik doe mee.

 • no-profile-image

  vrachtrijder

  Beste varkenshouders. Ik kom dagelijks met varkens bij vion en zie dat daar de laatste weken elke dag enkele duizenden varkens minder komen. Dit moet toch een teken zijn dat de prijzen zeker niet omlaag hoeven. Ik zou zeggen DOE wat met deze informatie omdat wij anders binnen enkele jaren ook uitgereden zijn.

 • no-profile-image

  boerke

  elk jaar slacht vion een paar procent minder. prijzen drukken, en af en toe een slachthuis sluiten. die paar procent mag van mij best wat meer, dan zijn we er over enkele jaren tenminste vanaf, de prijsdrukkers

 • no-profile-image

  Jan

  En iedereen maar lekker lullen over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zonder fatsoenlijke prijs valt er weinig te ondernemen. Ik doe mee en lever volgende week ook niet!

 • no-profile-image

  Koppen moeten er rollen

  Lever elke week 400 varkens af maar voor de komende 2 weken helemaal niets dit is te gek voor woorden onze plaatselijke slager zegt dat hij vlees tekort komt.. Hier houd het gewoon op lever voorlopig niet dat is de enige les want ze komen er volgende zwaar tekort.. Ik steun deze keer want nu heeft het zin!!!!

 • no-profile-image

  john

  koop dan meteen dieetvoer bij de fabriek!.Dit is precies wat de handel wil meer kilo's aan de haak!

 • no-profile-image

  boerke

  john. ik vind het toch knap van de vleesinkopers dat ze zelfs jou kunnen laten geloven dat er te veel vlees is, georganiseerde bendes zijn het, met een hoofdrol voor vion, niks te veel vlees, gewoon machtsmisbruik

 • no-profile-image

  varkensboer

  De slachterijen en de grootwinkelbedrijven willen gewoon niet dat de prijs boven de 1 euro 50 komt dan kunnen ze er allemaal goed aan verdienen behalve de boer, die willen ze op deze manier dwingen om zijn kosten omlaag te brengen, personeel weg en zelf langer werken en dat soort maatregelen, zodat de prijs nog verder omlaag kan. hoe het verder moet weet ik niet.

 • no-profile-image

  boertje

  Er is tekort aan varkensvlees maar er is nog een groter te kort aan geld !!!
  Banken zijn er om te financieren maar doen vaak maar de helft dus 40 ton vlees verkopen en dan maar de afnemen controleren cridit ooh maar 10 leveren ander weg geld dat is nu het probleem Vlees moet te ver weg kijk maar kip nu 6 c erbij varkens 5 eraf maffia is het

 • no-profile-image

  Jonas

  Hier kan ik even geen touw aan vastknopen, boertje, braband.

 • no-profile-image

  Franz

  Zo heren, laten we eens goed beginnen.
  Vakantie nemen betekent nog niet op vakantie gaan.
  Je kan soms meer verdienen door gewoon weg even niks te doen.
  Mijn advies creeer gwewoon lucht in de pijplijn van aanvoer.
  Leg gewoon even 2 weken niet op,en lever 2 weken minder af.
  Hou op met die gedachte dat je slimmer bent dan die andere boer,als een paar dagen warmte al lijdt tot groeivertraging wat gebeurd er dan wel niet met 14 dagen vakantie.
  Voor de rest vind ik een publieke actie met een belangrijk sport moment geweldig.
  We hadden Vion & Tonnies flink te grazen kunnen nemen tijdens het WK.
  Durf gewoon minder op te leggen en af te leveren.
  Vion en Tonnies spelen onder een hoedje, iedere keer krijgt Vion de schuld maar het is een vooropgezet spelletje.
  Vion begint,Tonnies gaat er achteraan.
  Dit is al een paar jaar hetzelfde beeld, tijd voor de Europeese commissie.
  Het moeten op deze manier 2 aparte bedrijven lijken die met elkaar concureren, maar dat is het niet jongens.

 • no-profile-image

  daad

  Jongens, we roepen wel van alles hier, maar ondertussen doet iedereen (graag) zaken met VION, ZLTO, Topigs, Rendac. Allemaal 1 pot nat en 1 eigenaar. Waar je niet om heen kunt, of toch wel ?

 • no-profile-image

  Goedkoop stukje vlees

  ik blijf het zeggen "legale maffia" is het !!! En krijg steeds meer het idee dat het nog veel meer stinkt en dieper is dan wij machteloze boertjes denken..

 • no-profile-image

  bert

  Teleporc had de week ervoor nog flink verhoogd, Vion meende toch te moeten verlagen. Dat heeft natuurlijk invloed op de prijs van Teleporc deze week. Van Rooi heeft zijn roepprijs nog gelijk staan met Vion, en dat is meestal een teken dat ze de varkens goed kwijt kunnen.
  Van het weekend de BBQ weer aan!

 • no-profile-image

  vrouwtje in het veld

  Ben het er mee eens dat het een grote maffiabende is. Laten we met zijn allen afspreken geen varkens meer te veren voor de lage prijs! En laat ze dan maar troep uit het buitenland halen die supermarkten. De hele vleesvarkenshouderij gaat naar de knoppen op deze manier.

 • no-profile-image

  tijd

  Hier op een forum vol anonieme scheldkanonnades wat afspreken is vergeefse moeite. Ook NVV en LTO interesseert het kennelijk geen ruk dat we langzaam aan uitgeroeid worden. Wie neemt het voortouw ?

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.