Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Dode varkens lagen maanden in stal Schaijk

De brandweer heeft gisteravond in een stal in Schaijk (Noord-Brabant) ongeveer vijfhonderd dode varkens aangetroffen.

Een deel van de vijfhonderd dode varkens die dinsdagavond in een stal in Schaijk (Noord-Brabant) zijn aangetroffen, lag er al maanden. Dat meldt een woordvoerder van de Algemene Inspectiedienst (AID).

De veehouder is dinsdagavond enkele uren vermist geweest. De man had bij het begin van de ruiming in verwarde toestand zijn bedrijf verlaten. Na enkele uren was de man terecht, zei een woordvoerster van de politie. De varkens zijn vermoedelijk gestikt door een defect ventilatiesysteem.

Volgens de woordvoerder van de AID is het nog te vroeg om te spreken van dierenmishandeling. "De veehouder wordt gehoord. Mogelijk was het ventilatiesysteem al langer defect, maar dan heeft hij nagelaten het systeem te laten repareren. Ook heeft hij nagelaten de dode dieren uit de stal te verwijderen'', aldus de woordvoerder.

In totaal stonden er 2.500 varkens in de stal. De brandweer is dinsdagavond uren bezig geweest om de vijfhonderd dode varkens te ruimen.

Familie van de veehouder heeft de zorg over de nog levende dieren overgenomen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Eric

  Ik hoop dat de veehouder goed wordt opgevangen en bijgestaan.
  Heel veel sterkte voor de veehouder en zijn directe familie.

 • no-profile-image

  collega

  overal worden we door in de gaten gehouden ,en als een schurk afgedaan je ziet de gevolgen de boer wist zich waarschynlyk geen raad en durfde niet om hulp te vragen bang om weer voor bandiet uit gemaakt teworden .ik wens hem veel sterkte toe en hoop dat ie de liefde weer terug krygt voor zyn werk al valt dat soms niet mee in nederland

 • no-profile-image

  Mien

  Wat vreselijk voor de dieren. Wat mij zeer bevreemd heeft deze varkenshouder dan geen buren, familie, kennissen die op bezoek komen? Vindt de omgeving het niet vreemd dat er nooit dode dieren worden opgehaald in al deze maanden? In wat voor onpersoonlijke omgeving woont deze man?

 • no-profile-image

  Colega

  Waarom staat dit drama voor deze mensen nog op desite? Het is allemaal het gevolg van de zeer moeilijke tijd die de mensen meemaken. Laten we vooral meeleven met die mensen die iets ergs over komen!
  Hier wil ik het bij laten.

 • no-profile-image

  bart

  heel veel sterkte voor de familie.
  ik vind het belachelijk dat ons agrarisch dagblad op deze manier berichtgeving meent te moeten doen van een menselijk drama. betracht volgende keer een beetje respect, en wordt niet een sensatieblad!!

 • no-profile-image

  piet

  Wat ik me dan altijd afvraag:
  Komt er nooit een dierenarts bij varkenshouders in de stal, die dieren verwaarlozen en vaak zelf overspannen zijn. En wanneer de dierenarts buiten de stal gehouden wordt; gaan er dan geen bellen rinkelen ??

 • no-profile-image

  Harmpie

  persvrijheid? Met een klein beetje gebruik van gezond verstand had dit in de media gehoeven.(gemogen)Smullen van andermans narigheid.

 • no-profile-image

  regels afschaffen

  Waarom hebben we eigenlijk die maandelijkse varkenspestcontroles nog, als dit dan niet gezien wordt???????????

 • no-profile-image

  boer

  Mien, vragen we ons dit ook niet elke keer af als er iemand zelfmoord gepleegd heeft. Komen deze mensen dan ook altijd uit een onpersoonlijke omgeving. Uit wat voor kortzichtige omgeving kom jij, mien?

 • no-profile-image

  Veehouder

  Je zou het maar overkomen! Heel veel sterkte toe gewenst!

 • no-profile-image

  keutelboer

  Wat moet deze man het moeilijk gehad hebben . Ik denk dat hij blij is dat hij verlost is van deze last . meestal spelen er veel dingen bij deze mensen en dan gaat er nog meer mis en om schande wegen gaat men het verbergen .Het ontdekken van zulke gevallen is moelijk . Deze mensen zijn eigenlijk ziek maar kunnen dit goed verbergen door te acteren . En voor buitenstaander is moeilijk om bij vermoeden het vertrouwen van iemand te beschamen . Ik hoop dat deze man goed opgevangen wordt en weer met plezier varkens kan houden of op en nette manier kan stoppen als hij dat wil . Dit kan iedereen overkomen als de omstandigheden er na zijn . Dus vindt ik schande spreken niet op zijn plaats , want er gaat niemand moetwillig een kapitaal aan dieren verwaarlozen . Er moeten in dit geval ook factoren geweest zijn die hier mede oorzaak aan zijn . Ik wens hem en zijn gezin veel sterkte ,gezondheid en geluk toe .

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Om nu de controleurs de schuld te geven van deze situatie gaat mij te ver. Het verbaasd mij ook dat niemand in de omgeving van de man de problemen opmerkte. De man moet snel hulp zoeken en het lijkt me niet verstandig om ooit nog weer eens dieren op deze schaal te gaan houden.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.