Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Vleutense varkensprijzen omhoog

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingprijzen voor levende en geslachte varkens voor volgende week met 2 cent per kilo. Geslachte varkens noteren daarmee € 1,34 tot € 1,36 en levende varkens € 1,05 tot € 1,07 per kilo. De prijsverhoging is een gevolg van hogere opbrengsten van varkensvlees. Varkenshammen noteren 5 cent en varkensmiddels 3 cent per kilo hoger. Sommige slachterijen krijgen ook meer geld voor varkensribben. Een varkenskarkas levert daarmee bijna 1,5 cent per kilo meer op. Het aanbod van vleesvarkens is wisselend bij de verschillende slachterijen. Sommigen hebben voldoende varkens, anderen komen er nog tekort. Zij vullen een tekort makkelijk aan door vleesvarkens voor de week na Pinksteren een week naar voren te halen.
De Vleutense biggenprijs blijft volgende week onveranderd op 31 euro per stuk. Vleesvarkenshouders willen niet meer voor de dieren betalen. Desondanks bestaat er wel vraag naar grote koppels biggen. Over vier maanden brengen vleesvarkens naar verwachting meer op dan nu.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    H. Knecht.

    verdienen , wat is dat, mij niet bekend, o hongerloon bedoel je zeker!!!!!

  • no-profile-image

    boertje

    Aan wie kan ik ze over 4 mnd nu al goed verkopen op de dca markt is de prijs nog bedroefd slecht dus die verhalen over 4mnd over een jaar de laatste 4 jaar het is gewoon kommer en kwel met een resultaat van -1% of veel slechter incl rente eigen vermogen nog geen over uren tellen etc wand winst in de boek- houding is nog niets als je de rente over eigen geld niet telt hou je zelf maar lekker voor de gek als we als leverancier niet de dingen beter gaan afdwingen komt het echt niet goed. Dus die dat schrijf over 4mnd zijn de vakanties al weer voorbij

Of registreer je om te kunnen reageren.