Varkenshouderij

Achtergrond 293 x bekeken 2 reacties

Vion volgt Duitse varkensprijzen

Het vleesbedrijf Vion volgt de Duitse varkensslachterijen deze week met zijn varkensprijs. Die blijft dus onveranderd op € 1,39 per kilo geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is ruim voldoende voor vier slachtdagen. Met Hemelvaartsdag (aanstaande donderdag) zijn de Vion-slachterijen gesloten. Varkensvlees levert nog niet meer geld op. Alleen als het weer mooier wordt, zal de varkensprijs aantrekken. Dan zullen consumenten de barbecue tevoorschijn halen en gaan de vettere onderdelen van het varkenskarkas (nekken en schouders) als warme broodjes van de hand. Door de lage temperaturen voor deze tijd van het jaar is dat nog niet het geval. De Vion-varkensprijs ligt deze week 6 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Varkensvlees levert deze week hetzelfde op als vorige week. Vion ontvangt weliswaar 5 cent per kilo meer voor varkensribben en 25 cent per kilo meer voor kophazen, maar krijgt 5 cent per kilo minder voor varkensnekken. Door de invoering van het nieuwe uitbetalingssysteem leveren vleesvarkens in werkelijkheid 4 cent per kilo minder op dan begin mei vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  De varkensmarkt wordt ondersteund door een prijshoudende vleeshandel. Mondiaal zijn er positieve signalen voor een verder opgaande ontwikkeling. Een prettige bijkomstigheid is de zwakke euro ten opzichte van de dollar. De “gebroken” weken houden het nu nog tegen dat de vleesvarkennoteringen stijgen. Maar als de volledige slachtweken zich aan dienen, dan is het heel waarschijnlijk dat de noteringen zich richting de 1.50 euro bewegen. Als ook de weer goden meewerken dan lijkt het niveau van vorig jaar (1.58) het koersdoel te worden.

 • no-profile-image

  de Vries&westermann

  Updates
  ...1.58 euro het koersdoel.
  dinsdag 11 mei 2010

Of registreer je om te kunnen reageren.