Varkenshouderij

Achtergrond 319 x bekeken 7 reacties

Vion verhoogt meer dan Duitsers

Het vleesbedrijf Vion verhoogt zijn varkernsprijs deze week met 3 cent naar € 1,42 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee komt die prijs 1 cent per kilo hoger uit dan die van Duitse varkensslachterijen. Die verhoogden hun varkensprijzen afgelopen vrijdag met 2 cent naar € 1,41 per kilo geslacht gewicht. Vion onderstreept daarmee dat het in Nederland een eigen prijsbeleid voert. De Nederlandse varkensprijs van Vion hoeft daardoor niet gelijk te zien aan zijn Duitse varkensprijs. Het aanbod van vleesvarkens is deze en volgende week volgens Vion nog ruim voldoende voor de vraag naar varkensvlees. Over twee weken zal het aanbod afnemen. Bovendien komen er dan weer volle slachtweken. Varkensvlees levert deze week 1,5 cent per kilo meer op dan vorige week. Vion levert daardoor aan marge in. Hammen en ribben noteren respectievelijk 3 en 5 cent per kilo hoger. Voor middels ontvangt Vion 2 cent per kilo meer. De opbrengst van hazen stijgt met 25 cent per kilo. De Vion-varkensnotering ligt deze week 9 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Als gevolg van de invoering van de nieuwe prijssystematiek beuren vleesvarkenshouders bij Vion 1 cent per kilo minder dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  Die extra verhoging betekent mijn inziens dat het lage euro effect inmiddels merkbaar is. Varkenshouderij nederland is voor 2/3 afhankelijk van de export. In het buitenland kost eu vlees nu bijna 20% minder als 4 maanden geleden, ook de import wordt minder interessant.. vlees naar de eu exporteren levert 20% minder op dan een half jaar geleden. Griekenland bedankt! Als de stijging doorzet kom ik bij jullie op vakantie ;-)

 • no-profile-image

  Fokker

  Als het voer maar niet 20% duurder wordt!!

 • no-profile-image

  john

  voer is de helt tot tweederde van de kosten. laat het de helft zijn.. dan blijft er nog 10% meer voerwinst over.

 • no-profile-image

  export

  zo zijn bij vion ziek dat ze zo maar 1cent exstra meer geven of is dit een typ fout ga zo `door gy zyt op de goeide weg gegroed

 • no-profile-image

  jonge

  He John..........lekker slim gij....door de lagere euro dus ook het graan (wat wordt verhandeld middels de dollar) ook veel duurder......en ik weet niet of de voergiganten hun posities voor komend half jaar al hebben veilig gesteld......

 • no-profile-image

  john

  voerkosten 56 euro per varken

  big: 45 euro

  opbrengstprijs 127 euro per varken

  voerwinst: 26 euro

  en nu daalt de euro met 20%:

  voerkosten: 1,2 keer 56 = 67,2

  big blijft 45 euro

  opbrengst: 1,2 keer 127 = 152,4

  dit geeft een voerwinst van 40,2!

  Dit is toch een verschil van 14,2 euro per varken, en het verschil wordt nog groter als de euro verder daalt.

 • no-profile-image

  john

  maar jonge ondernemer aan de ene kant heb je wel gelijk, de grondstofkosten hebben we al en de opbrengstprijs moet nog blijken, maar de extra verhoging van 1 cent is al een goed teken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.