Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Vion loopt verder uit op Duitsland

Vion verhoogt zijn Nederlandse varkensprijs deze week met 4 cent naar € 1,50 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee loopt het bedrijf verder uit op zijn Duitse concurrenten. Duitse slachterijen verhoogden hun varkensprijzen afgelopen vrijdag met 3 cent naar € 1,48 per kilo. Het prijsverschil tussen Vion in Nederland en de Duitse slachterijen loopt dus op naar 2 cent per kilo in het voordeel van het eerstgenoemde bedrijf. Nederlandse varkensvleesbedrijven verkopen hun producten voor een deel op afzetmarkten buiten de EU. Door de lage koers van de euro loopt die export beter en profiteren Nederlandse varkenshouders van een relatief grote prijsstijging. De Vion-varkensnotering ligt deze week 8 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. In werkelijkheid ontvangen varkenshouders die hun dieren aan Vion leveren, deze week 2 cent per kilo minder dan begin juni vorig jaar, omdat Vion dit jaar een nieuw prijssysteem introduceerde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Limburgse boerin

  Is de prijs van Vion ook exclusief BTW dan?

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De Nederlandse Vion-varkensprijs is inclusief btw.

 • no-profile-image

  Limburgse boerin

  Weet ik. Maar dan kun je deze prijzen dus niet op deze manier vergelijken.

 • no-profile-image

  john

  inderdaad die btw wil nog wel eens een vertekend beeld geven!. vion notering 9 cent er af voor een eerlijk vergelijking. dan mogen de transport kosten en de extra afslachting groot worden voor eenzelfde rendement. Maar mooi om te zien dat we kans hebben op de export.. de termijnnotering in chicago is ook al flink gezakt doordat er nu goedkoper vlees in europa is. Van mij mag die euro nog wel verder zakken.

 • no-profile-image

  boer

  Ik kan zien dat veel mensen schrijven wat ze willen geloven. Varkensnoteringen zijn nooit zomaar te vergelijken en ook nooit te vergelijke geweest. Noteringen in dld of nl zeggen namelijk niets. Wat is de toeslag op de basisprijs? wat zijn de kosten? hoe zit het met de btw? Wat is het aanhoudingpercentage? Wat ik wel weet is dat de Nedelandse prijs over het algemeen al jaren niet meer onder doet voor de Duitse.

 • no-profile-image

  ook boer

  Boer brabant ga slapen en droom maar lekker verder.

 • no-profile-image

  boerke

  boer, brabant je hebt gelijk,
  lege wagen wegen, varkens er op, volle wagen wegen, en dan vergelijken wat er uiteindelijk op de rekening wordt bijgeschreven. Dan pas weet je het

 • no-profile-image

  ben

  het wordt bqq weer varkenshouders dus ben benieuwd of die prijzen eens echt gaan stijgen , zoals ze altijd zeggen

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.