Varkenshouderij

Achtergrond

VS exporteren minder varkensvlees

De Verenigde Staten van Amerika exporteerden in maart van dit jaar ruim 165.000 ton varkensvlees. Dat is 5,1 % minder dan in dezelfde maand van 2009. De VS-uitvoer van varkensvlees daalde in de eerste drie maanden van dit jaar met 4,2 % naar 469.000 ton. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.
Vooral de Amerikaanse uitvoer naar Japan, Zuid-Korea, Rusland en China staat onder druk. De twee eerstgenoemde landen produceren zelf meer varkensvlees, waardoor zij minder van dat vlees uit het buitenland nodig hebben. Rusland en China hielden hun grenzen voor een deel gesloten voor Amerikaans varkensvlees. Amerika mag sinds begin deze week weer varkensvlees naar China exporteren mits het is voorzien van een garantei dat het vrij is van het H1N1-virus.
Mexico blijft de belangrijkste afnemer van Amerikaans varkensvlees. Dat land nam de eerste drie maanden van dit jaar 100.000 ton VS-varkensvlees af. Daarna volgt Canada met een afname van 44.000 ton Amerikaans varkensvlees. Azië kocht in het eerste kwartaal van dit jaar 19.400 ton varkensvlees van de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.