Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Italiaans vleesbedrijf investeert in Polen

Het Italiaanse vleesbedrijf Pini Breesaola opende vorige maand een nieuwe varkensslachterij in de Poolse plaats Kutno geopend. Eigenaar Piero Pini heeft ambitieuze plannen met het Poolse bedrijf.

Het aantal varkensslachtingen lag bij opening op 6.000 dieren per dag. Dat aantal moet volgens Pini groeien naar 16.000 per dag aan het eind van volgend jaar. Dan is de Poolse slachterij één van de grootste varkensvleesbedrijven in Europa.
Pini wil samenwerken met varkenshouders en varkenshandelaren in de omgeving van het bedrijf en daar contracten mee afsluiten voor langere termijn. Er werken momenteel 600 medewerkers. Dat aantal zal verdubbelen als het bedrijf volop draait. Poolse vleesvarkenshouders en kleinere slachterijen zijn bang dat Pini te machtig wordt in Polen, Zij vrezen een sluiting van de kleinere slachthuizen, omdat die de concurrentie met Pini niet aankunnen. Als dat gebeurt, zullen de Poolse varkensprijzen dalen volgens Poolse varkenshouders. Pini stelt dat zijn bedrijf een aanwinst is voor de Poolse varkensvleessector. Polen wordt daarmee meer zelfvoorzienend voor varkensvlees en de Poolse import van dat vlees daalt daardoor volgens hem.

Foto

Tomasz Kodlubanski

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland

    Pini heeft gelijk!!!... Het zal beter worden voor de Poolse varkenshouders!!!... En wat de Export betreft, Polen ligt in het midden van Europa, zij kunnen alle kanten uit!!!... Belangrijk is natuurlijk dat kwaliteit en prijs in evenwicht zijn!!!...

Of registreer je om te kunnen reageren.