Varkenshouderij

Achtergrond 425 x bekeken 1 reactie

Inspectie in Noord-Hollands tulpenlandschap

Frans en Marjan Dekker (voorgrond)  uit het Noord-Hollandse Sint Maarten controleren op tulpen in hun gewas op een perceel aan de Westfriesedijk in Eenigenburg.

Dekker heeft ongeveer 7,5 hectare tulpen van verschillende rassen. De gele tulpen zijn lastig te controleren, zegt Dekker. Maar hij is vooralsnog tevreden over de velduitslagen. De zieke tulpen moeten uit het veld verwijderd worden, voordat de tulpen worden gekopt. Op de achtergrond zijn ook de buren van Dekker bezig hun perceel tulpen te inspecteren. Foto Alex de Haan

Hevige regenval en dijkdoorbraken zetten onder meer delen van Zuid-Polen blank. Foto ANP

Roemeense boeren en loonwerkers schreeuwen anti-regeringsleuzen tijdens een grote protestactie in de hoofdstad Boekarest. Ze vinden de voorgestelde en volgens critici draconische bezuinigingen ontoelaatbaar. Bijna 40.000 mensen, onder wie ook veel ambtenaren, namen deel aan de demonstratie, die was georganiseerd door vakbonden en belangenorganisaties. Volgens Roemeense media is het de grootste demonstratie sinds het communistische bewind werd afgezet in 1989. De regering wil onder andere in landbouwsubsidies snijden om te voldoen aan voorwaarden van een leningenpakket van het Internationaal Monetair Fonds. De vakbonden houden een algemene staking op 31 mei als de regering niet aan hun eisen voldoet. Foto ANP

Bezoekers aan de demodag 'Voorjaarstoepassing van drijfmest op kleigrond in aardappelen' bekijken hoe er drijfmest wordt uitgereden. De demodag is georganiseerd door de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) op Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat. "De mestgift verschuift steeds meer naar het voorjaar", zo beredeneert CZAV de reden voor deze dag. "Reden om de mogelijkheden hiervan te onderzoeken." Foto Anton Dingemanse

Een biologische zeug met biggen loopt voor het eerst buiten in de Belgische Ardennen. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    katja

    Zo te zien zijn die buren dermate kleurenblind, dat hun tulpen van schrik wit geworden zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.