Varkenshouderij

Achtergrond

Derde generatie kweker

Reinder Boersma uit het Friese Ee controleert zijn planten op virusziekten.

Ziekzoeken is een nauwkeurig karwei vooral bij de lichtgekleurde (gele en witte) tulpensoorten. Boersma heeft de kennis in de genen meegekregen. Sinds 1928 is de familie Boersma actief in de tulpenteelt. Boersma’s geelrode tulpen zijn van het ras Mosarelle. Achter hem staan rode tulpen van het ras Viking. Boersma spuit de aangetaste tulpen dood. Volgende week worden de tulpen gekopt, waardoor de bol zich in de grond beter ontwikkelt. Foto Roelof Stroetinga

Duitse melkveehouders probeerden de afgelopen dagen op ludieke wijze de aandacht te trekken voor betere melkprijzen. Ze deden dat door met plastic Faire Milch-koeien het meer op te gaan voor slot Plön in Sleeswijk- Holstein. Daar overlegde de Duitse federale minister van landbouw Ilse Aigner met haar collega’s uit de deelstaten over de Europese zuivelmarkt. De prijzen op de zuivelmarkt stijgen momenteel sterk, maar de Duitse veehouders merken daar nog maar weinig van. Foto ANP

Met een geringe voorsprong loopt nummer 70 voor het peloton uit. In het Zwitserse Jussy worden jaarlijks in het eerste weekend van mei varkensraces gehouden. De dieren leggen een parcours af, waarbij ze volop aangemoedigd worden door het publiek. Jussy ligt in de omgeving van de stad Genève en staat vooral bekend om het agrarische karakter van de streek.Foto ANP

In het noordoosten van Zuid-Korea zijn telers volop bezig rijst te planten. Op dit rijstveld bij de stad Chuncheon melden de boeren dat het plantseizoen vanwege de eerder nog te koude weersomstandigheden ongeveer tien dagen later is begonnen dan in andere jaren. Rijst is het belangrijkste voedselgewas voor de republiek en beslaat ongeveer 60 procent van de landbouwgrond. Foto ANP

Aspergestekers oogsten de asperges in een perceel in het Zuid-Duitse Geiselhoering. Het witte goud is de belangrijkste groentesoort in de Duitse deelstaat Beieren. Het gewas wordt er op 2.400 hectare geteeld met een verwachte opbrengst van 10.000 ton. De 900 aspergetelers doen dit voor het einde van het seizoen op 24 juni. Het areaal asperges in Beieren is bijna even groot als het totale Nederlandse aspergeareaal, die door het statistische bureau CBS op 2.500 hectare geschat wordt. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.