Varkenshouderij

Achtergrond 252 x bekeken 2 reacties

Beloftes voor de verkiezingen en daarna?

De gezamenlijke noordelijke NVV-regio’s organiseren een politieke debatavond. Saillant is de naam van Jaco Geurts als spreker.

In De Trog, het ledenblad van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, staat een uitnodiging voor een politieke debatavond op 19 mei in de Cantharel in Apeldoorn. De uitnodiging heeft een titel die tot nadenken aanzet: ‘Wat gaat de politiek doen voor de varkenshouderij ná de verkiezingen?’

De varkenshouders uit de noordelijke regio’s kunnen snel uit hun droom gehaald worden. De politiek gaat niets, maar dan ook echt niets, doen voor de varkenshouderij. Dat is de laatste tientallen jaren niet gebeurd en zal na de komende verkiezingen ook niet gebeuren. In Nederland doet de politiek niets voor bedrijfstakken of bedrijven.

Een opvallend woord in het thema van de debatavond is het woordje ná. Het zal zoals gebruikelijk wel weer hetzelfde liedje zijn. Vóór de verkiezingen beloven politici van alles en nog wat, maar daarna? Wat komt er van hun schone beloftes terecht? Weinig tot niets. Het is dus voor belangstellende varkenshouders van groot belang om de dames en heren politici vooral te vragen hoe zij zich daadwerkelijk gaan inspannen voor de varkenshouderij. En hoe zij aan gedane beloftes gehouden kunnen worden ná de verkiezingen.

Saillant is ook de naam van Jaco Geurts als spreker. Hij is kandidaat voor het CDA en nu nog secretaris van de NVV. Welke standpunten zal hij gaan innemen? De vrij harde lijn van de NVV of daadwerkelijk de standpunten van zijn partij het CDA? Het maakt het interessant om naar hem te gaan luisteren over welke plannen hij heeft met de varkenshouderij ná de verkiezingen van juni.

Naast Jaco Geurts hebben Janneke Snijder (VVD), Ernst Cramer (CU) en Bas van der Vlies (SGP) toegezegd de standpunten van hun partij te komen toelichten. Ik verwacht van de NVV-leden dat zij de politici het vuur na aan de schenen zullen leggen over de problemen die de bedrijfstak kent. Succes allen.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Martin. Ik denk dat je je vergist na de verkiezingen zou Den Haag wel eens iets gaan doen voor of liever gezegd tegen de varkenshouders. Het iets doen of niets doen hangt af van de coalitie vorm die na 9 juni uit de hoge hoed komt, dus er is alle belang bij een verkiezings bijeenkomst waar de NVV de politiek uit de tent moet lokken ten aanzien van hun voornemens. Ik vrees dat ze de verkeerde partijen aan het woord krijgen. De partijen die geen toezegging hebben gedaan zijn de >gevaarlijken< en die kunnen eenvoudig de meerderheid vormen. Ik voorspel met deze sprekers een vrij gezellige avond met veel niets zeggende uitspraken, die de varkenshouder naar huis laat gaan met hetzelfde gevoel >onzekerheid< als waar hij mee kwam.

  • no-profile-image

    anne

    wel erg veel aandacht voor een debatje waar maar 80 man op bleek af te komen

Of registreer je om te kunnen reageren.