Varkenshouderij

Achtergrond 216 x bekeken 19 reacties

Vleutense varkensprijzen omhoog

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 3 cent naar € 1,32 tot € 1,34 per kilo. Levende varkens noteren in Vleuten 2 cent hoger met € 1,03 tot € 1,05 per kilo. Varkensvlees levert meer geld op. Bovendien nemen de slachterijen het aanbod van vleesvarkens gemakkelijk op. Door de stijging van de varkensprijzen blijft de Vleutense biggenprijs onveranderd op 31 euro per stuk. De financiële resultaten van vleesvarkenshouders verbeteren door de hogere varkensprijzen, zodat zij volgens de beurscommissie niet minder voor biggen hoeven te betalen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  broodvechter

  Dus volgens de beurscommissie zijn de resultaten nu zo goed dat de biggen niet meer hoeven te zakken .....
  Beetje gebrek aan realisme beurscommisie ??????????????

 • no-profile-image

  john

  zo slecht gaat het in de mesterij nog niet! houd de voerwinstspiegel op nieuweoogst.nu maar eens in de gaten. tot nu toe is het een boven gemiddeld jaar voor de mesters en een iets onder gemiddeld jaar voor de fokkers. De voerwinstspiegel is gebaseerd op de biggenprijs van ongeveer 18 weken geleden, de voerkosten van die periode en de opbrengst van nu. en wat blijkt elke big die de afgelopen 18 weken opgelegd is heeft zijn geld opogebracht.

 • no-profile-image

  fokker oost brabant

  biggen moeten niet verder zakken dit is beter voor langere termijn.Er zullen anders teveel fokkers stoppen en dit is prijsopdrijvend.
  ik beur nu 6 euro op dpp inclusief circo enting 9000biggen per jaarIs dit reee?

 • no-profile-image

  knor knor

  Nou Fokker Oost Brabant, dan geef je je biggen mooi goedkoop weg. De NVV notering staat ongeveer € 10 boven de DPP. De NVV notering zou de juiste prijs moeten weergeven voor een koppel van 140 biggen per week (dit haal je dus) en bij 25 kg. Dus dan moet je jouw 6 euro vergelijken met € 2,50 onder de NVV notering (€ 1,50 kilocorrectie 23-25 kg). In werkelijkheid staat de NVV notering belachelijk hoog. Dus dit zegt meer over de onafhankelijkheid van de DGB die de NVV notering bepaalt dan over jouw prijsstellng. Dit moet toch een keer rechtgezet worden!! Lange leve de Nederlandse Vakbond voor Vermeerderaars. Ik gooi de NVV notering over boord. Er worden geen biggen meer gekocht op basis van deze notering.

 • no-profile-image

  knor knor

  wat me trouwens opvalt, is dat de NVV notering van gisteren nog steeds niet gepubliceerd is. Misschien dat de DGB er achter is gekomen, dat ze de boot gigantisch gemist hebben qua prijsstelling de laatste weken. Nou jongens, flink wezen, en nu in 1 keer rechtzetten.

 • no-profile-image

  Mester

  Knor Knor, jouw klaagliederen kennen we nu wel. Ga maar eens gewoon aan het werk, verdien jij ook weer geld.

 • no-profile-image

  mester

  Beurscommissie:financiele resultaten vleesvarkenshouder verbeteren door de hogere varkensprijzen,zij hoeven niet minder voor de biggen betalen.

  Toen de vleesvarkensprijzen bleven zakken en de biggenprijs bleef oplopen heb ik zulke standpunten nooit gehoord!
  Alleen maar : de mesters verwachten over 4 maanden goede opbrengstprijzen en leggen voldoende biggen op! BULLSHIT

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  hey mester achterhoek je moet ook
  gewoon dan geen biggen inleggen
  in plaats van bullschit te roepen
  worden ze van zelf goedkoper en misschien de varkens duurder je moet
  dan natuurlijk wel zorgen dat je nog varkens hebt als je begrijpt wat ik bedoel

 • no-profile-image

  veluws boertje

  Ben het met mester achterhoek eens.
  Ik denk dat we eerst maar eens €2 van de kosten aan de handelaar minder moeten betalen ,deze hebben de varkens ongeveer 2 uur en verdienen er veel meer aan dan de mester ,MAAR DE MARKT DOET ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN ZIJN WERK.

 • no-profile-image

  j.r.

  biggen en het voer zijn momenteel veels te duur, er wordt geen stuiver verdient in de mesterij , 2 cent erbij verandert er dan ook niets aan !!

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Het valt me wel op dat de reacties van mesters zijn en deze denken dat de zeugenhouders goud verdienen of verdiend hebben geloof mij dat dat ook niet waar is. Ook onze kostprijs is stukken hoger als 10 jaar geleden met name energie,voer,mest,arbeid(vooral per uur) verzekeringen en overige kosten zijn flink gestegen. Maar ja HET GRAS IS BIJ DE BUURMAN ALTIJD GROENER.

 • no-profile-image

  mester

  Het gaat mij om de marktberichten die profeten als bij de beurscommissie melden om bewegingen op de markt te verklaren. Als de vleesvarkens dalen in prijs zegt men toch ook niet :laten we de biggen maar gelijk houden,de positie van de mester wordt slechter?! Een ding is zeker ten kostte van de een of de ander wat verdienen houdt nooit stand.

 • no-profile-image

  fokker

  Er wordt gewoon goed verdiend in de fokkerij. De meeste fokkers beuren gewoon rond de 50 euro, en zelfs meer. Niks te klagen dus. Wyno doet het goed, met zijn prijs.

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Ja ik weet ook wel dat er op dit moment rond de 50€ gebeurd word maar niet door iedereen en ik weet ook dat dit in de zomer nooit gehaald wordt want het is altijd nog zo geweest dat de biggenprijs in de zomer ongeveer 10€ zakt of meer. En je moet niet denken dat degene die 50 € beuren (dit is incl. circo enting en of mycoplasma en goede grote koppels biggen) voor minder als 43€ biggen kunnen produceren op 25 kg. Dus er is wel winst maar is ook zo weer weg.

 • no-profile-image

  fokker

  Ik wou dat ik 50 euro beurde ik ontvang deze week maar 41.00 euro
  (Vleuten 31 +10 ) dat is zonder enting er op
  En 140 stuks per week

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Ik bedoel dan ook koppels van ongeveer 1000 biggen en Pietrainbloed

 • no-profile-image

  john

  de euro is eindelijk aan het zakken.. we kunnen dus dus beter weg met ons vlees op de wereldmarkt en worden minder interessant voor import. Wordt het misschien toch nog een goed varkensjaar dankzij griekenland? ik hoop het.

 • no-profile-image

  Mark

  John uit Brabant, denk je wel even aan de import van de grondstoffen voor het voer. Deze worden door de stijgende dollar duurder.

 • no-profile-image

  john

  voer bepaalt de helft van de kostprijs.. als het voer 10% duurder wordt en de opbrengst 10% hoger dan:

  nu opbrengst : 1,30
  nu voer: :0,65
  over :0,65

  10% waarde daling euro (met betere export)

  opbrengst :1,43
  voer :0,715
  over :0,715

  toch even een verbetering van 6,5 cent per kg.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.