Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Vleutense varkensprijs omhoog

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 5 cent naar € 1,29 tot € 1,31 per kilo. Daarmee doet zij er 1 cent per kilo meer bij dan de Duitse varkensslachterijen. Die verhoogden hun varkensprijzen vanmiddag met 4 cent naar € 1,36 per kilo geslacht-gewicht. De stijging van de Vleutense verwachtingsprijs voor levende varkens blijft daarom beperkt tot 3 cent naar € 1,01 tot € 1,03 per kilo. Varkensvlees levert 2,5 tot 3 cent per kilo meer op dan vorige week. Vooral varkensnekken gaan goed van de hand door het mooie barbecueweer. Zij leveren 20 cent per kilo meer op.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen daalt met 2 euro naar 31 euro per stuk. Vleesvarkenshouders willen minder voor de dieren betalen, ondanks de verhoging van de varkensprijzen. Zij lijden al enkele jaren verlies en willen eindelijk weer eens winst maken. Voor de vermeerderaars pakt dat niet goed uit. Zij moeten genoegen nemen met lagere inkomsten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  HaHa--Wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn neus, goede ondernemers here Fokkers Loooool,
  Leuke ontwikkelingen hoop dat ze nog effe doorgaan,lijkt warempel wel of er toch nog gerechtigheid is.
  ps. bijbouwen fokkers hihi

 • no-profile-image

  Jan

  Tjonge, wat een intelligente reactie

 • no-profile-image

  john

  er is een verschil tussen bijbouwen en vervangen. in nederland komt toch geen varken meer dan we nu hebben. voor alles wat nu gebouwd wordt verdwijt elders een hok. in de jaren 70 , 80 heeft de varkenshouderij een grote vlucht genomen en de meeste gebouwen zijn nu wel aan vervanging toe. De enige manier om in nederland meer vlees te produceren is door onze vleesvarkens sneller te laten groeien en zodoende een hogere omloop creeeren. maar ook daar wordt aan gewerkt.

 • no-profile-image

  Mesterke

  Hoe zou het toch komen, dat de NVV biggenprijs er als de kippen bij is om ook te verhogen in een stijgende markt, maar in een dalende markt er tergend langzaam over doet om te volgen tov de markt. Ze kunnen de naam net zo goed veranderen in de N F(okkers)Vakbond.
  Biggen afrekenen op NVV prijs heeft zijn langste tijd gehad, als het biggenoverschot nog verder toeneemt.

  NVV doe er wat mee

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  Preciesssss,mesterke brabant ,je slaat de spijker op zijn kop.Zou het er misschien mee te maken hebben dat bestuur overwegend fokkers zijn , nei da denk ik nei lol,zijn immers eerlijke bestuurders.
  Alleen jammer dat we met al die eerlijke bestuurders die we in nederland rijk zijn toch naar de klote gaan.
  Op een paar connecties na ,afijn het is zoo 2013 dat moet te halen zijn .
  Howdoe

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  Jan brabant van jou begin ik behoorlijk moe te worden met je gezever van lichter afleveren,en zelf hoofdprijs voor biggen vragen slimmerik.Is misschien een optie maar dan moet je ook meedoen en om te beginnen die belachelijke toeslag laten vervallen als tegemoetkoming in de ekstra kosten van vlugger nieuwe rondes opleggen.
  Nu moeten wij wel zwaar leveren willen we niet te veel toeleggen op deze te dure biggen.En de fokkers maar lachen , want nog meer vraag naar biggen als gevolg nog duurdere biggen owowow als iemand voor zijn eigen winkel kan lullen ben jij het wel.Stop eens een keer met dat achterlijk bijbouwen als je wat overhoud kommen er ook minder varkens!! goede ondernemer.ken je thuis ook een keer met de opfok van je kinderen bemoeien!

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  Btw JAN of JOHN bedoel eigenlijk JOHN maar zal wel de zelfde zijn ,zoniet sorry jan bedoel zeurpiet JOHN

 • no-profile-image

  knor knor

  Die NVV biggennotering slaat ook helemaal nergens meer op. Een naamswijziging van NVV is niet nodig. De NVV staat voor Nederlandse Vermeerderaars Vakbond. En ik maar contributie betalen voor die club!? Ik ga ervan uit dat er komende vrijdag een goede correctie van de basisprijs komt (- € 3-5 euro per big). Zo niet, dan gaat de toeslag op de NVV notering eraan! Toeslagen liepen ook belachelijk uit de hand. De NVV notering zou toch een netto prijs zijn, maar dus niet! Dit gaat nu veranderen. Ik wens de DGB en NVV veel wijsheid toe komende vrijdag!

 • no-profile-image

  rustig

  uhm nie te veul eraf want heb volgende week biggen over

 • no-profile-image

  grensboer

  De NVV laat zich de kop niet gek maken. Op Weser Ems wordt nog meer gehandeld dan op NVV en staat al 10 weken stabiel op 47 euro excl. BTW. Toeslagen hierop variëren van 4 tot 8 euro. Wanneer je liever minder betaalt, koop dan fokkerijborgen of vette tempo's.

 • no-profile-image

  mesterke

  Weser Ems is een goede notering voor goede Pietrain biggen, die minimaal een circo en een mycoplasma enting gehad hebben en die geen oornecrose hebben.
  En dan nog maar hopen dat er achteraf geen vette claim komt omdat ze zijn tegengevallen. Ook Duitse mesters zijn niet gek en zullen het verlies gaan delen.
  Claimen met zulke hoge bedragen als in Duitsland, komt bij afzet in Nederland bijna niet voor en alle entingen moeten nog bovenop de toeslag betaald worden.De biggen die naar duitsland gaan zijn kwalitatief absoluut niet te vergelijken met de biggen die in Nederland blijven en daarom mag de NVV prijs ook niet met de Weser Ems vergeleken worden. Kijk maar eens wat je voor die biggen kunt beuren in het buitenland, dan wordt je vanzelf blij dat je ze nog in Nederland kunt afzetten, tegen een veel te hoge NVV prijs met veel te hoge toeslag.
  Maar hoe lang nog ?

 • no-profile-image

  Varkenshandelaar

  Er zit verschil in kwaliteit, gezondheid, koppelgroottes en de mogelijkheden om zwaar te kunnen leveren (26-32 kg). Onderstaand mesterke hoeft ook geen NVV met toeslag te betalen voor zijn gedefinieerde biggen zonder entingen, met oornecrose, tempo's. Hoeveel koppels wil je hebben voor DPP prijs ? Eén troost, de varkensprijs gaat omhoog.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.