Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Vleutense biggenprijs omlaag

De Vleutense beurscommissie verlaagt haar verwachtingsprijs voor biggen voor volgende week met 1 euro naar 35 euro per stuk. Vleesvarkenshouders willen minder betalen voor de dieren, omdat zij al jaren zware verliezen lijden en daarvan af willen. De goede exportmogelijkheden van Nederlandse biggen hielden een prijsverlaging van biggen de afgelopen weken nog tegen. Buitenlandse vleesvarkenshouders willen nu echter ook minder betalen voor Nederlandse biggen, omdat zij ook wel weer eens geld willen verdienen. De Vleutense verwachtingsprijzen voor vleesvarkens blijven onveranderd. Geslachte varkens noteren € 1,24 tot € 1,26 en levende varkens € 0,98 tot € 1,00 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is ruim voldoende voor de vraag naar varkensvlees. Slachterijen kunnen varkens van deze week doorschuiven naar volgende week, omdat zij deze week een slachtdag misten met Pasen. Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand. Alleen varkensnekken leveren 5 tot 10 cent per kilo meer op. De opbrengst van de overige onderdelen van het varkenskarkas blijven onveranderd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert-Jan van Weelden

  het was 2 weken terug gewoon een grote miskleum van de nvv en beurs om de biggen met 1 euro te verhogen

 • no-profile-image

  boerke

  biggen zijn niet te duur, de vleesvarkens zijn al jaren te goedkoop, het vlees gaat goed genoeg weg, maar om elke keer weer een of andere stomme reden willen de slachterije maar niet verhogen. nu weer omdat er slachdagen uitvallen. consumpie moet de prijs bepalen , niet de slachtdagen!!!!!

 • no-profile-image

  Knor

  He Boerke uit Brabant, dat de varkens te goedkoop zijn ligt niet aan de slachterijen. Het aanbod vlees is gewoon te groot voor hogere prijzen. Een mooie graadmeter is slachterij Gosschalk in Epe, die nu het aanbod slachtkoeien krap is geen extra varkens gaat slachten. Normaliter, dus als er aan te verdienen valt, doen ze dat zeker. Het tegendeel is waar en dat brengt zelfs ontslagen met zich mee. Men spreekt over tussen de 60 en 100 personen die hun baan bij Gosschalk verliezen!!! Het blijkt dat slachterijen de laatste 2 jaar gemiddeld ook niets verdient hebben. En ik heb het eerder gezegd, je bent niet verplicht aan de slachterijen te leveren. Maar daar wringt het juist, andere afzet heb ook jij niet. Je kunt trouwens ook niet verlangen dat de slachterijen altijd maar jou varkens tegen minimaal kostprijs moet afnemen. Het blijft een kwestie van vraag en aanbod. Als morgen het aanbod (flink) afneemt, stijgen de prijzen onherroepelijk.

 • no-profile-image

  Veel geblaat

  Gosschalk stopt met varkens slachten en de andere "kleinere" gaan er snel achteraan. Iedereen schreeuwt maar wat, ondertussen doen ze wel gewoon de zaken met de NL markt-heersers VION, RABO en TOPIGS.

 • no-profile-image

  knor

  De boeren laten het geld bij de voerleverancier liggen, niet bij de slachterij.
  Alle grote nederlandse voerbaronnen hebben technisch afgeschreven fabrieken en kunnen tegen minimale kosten produceren. Alle particulieren eigenaren staan binnenkort in de quote 500. En de cooperaties potten het op of spelen ermee in buitenlandse avonturen of met fusies en overnames.
  Bij een afname van 2000 ton/jaar is 1 euro/100kg te veel betaald wel euro 20.000,- !!!!

 • no-profile-image

  boerke

  ha knor, volgens mij is er geen vlees overschot, bij mijn weten gaat er maar nauwlijks vlees in de vriezer of mischien wel niets. het probleem is dat de boevebende, die zich winkeliers noemen uit alle macht proberen zo weinig mogelijk voor het vlees betalen.Dat is ook ieders goed recht, behalve als dat gebeurt door middel van machtsmisbruik. het is aan de vleesverkopers om ervoor te zorgen dat wij ook een keer wat verdienen. en dat word hoog tijd

 • no-profile-image

  Alex

  Hallo Boerke,
  De vrieshuizen zitten stampvol met varkensvlees. Vooral in Duitsland. Dit is ook de reden waarom de Duitse slachterijen de varkensprijs dit voorjaar niet verder hebben laten zakken. I.v.m. kapitaal verlies op hun voorraad.

 • no-profile-image

  boerke

  hoeveel ton ligt er dan? en is het echt waar , of is het stemmingmakerij om de prijs toch maar echt niet te laten stijgen?

 • no-profile-image

  zwientje

  Der zit veel waarheid in de uitleg van knor uit zwolle ! Herlees da nog maar nen keer !
  grts

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.