Varkenshouderij

Achtergrond 204 x bekeken 3 reacties

Vion-varkensprijs onveranderd

Vion houdt zijn varkensprijs deze week onveranderd op € 1,32 per kilo geslacht-gewicht. Sinds de invoering van zijn nieuwe prijssysteem heeft Vion zijn prijs niet gewijzigd. Varkensvlees gaat deze week goed prijshoudend van de hand. Varkensnekken leveren 5 cent per kilo meer op. De opbrengst van kophazen daalt daarentegen met 25 cent per kilo. Het hele varkenskarkas brengt zodoende 0,3 cent per kilo meer op. Dat is geen reden voor een verhoging van de varkensprijs. Alleen als het weer wat warmer wordt, zullen de varkensprijzen stijgen. Het aanbod van vleesvarkens is ruim voldoende voor de vraag naar varkensvlees. Slachterijen hebben varkens van vorige week naar deze week doorgeschoven. Zij misten vorige week één slachtdag (Tweede Paasdag). De Vion-varkensprijs ligt deze week precies op hetzelfde niveau als een jaar geleden. Door het nieuwe prijssysteem brengen varkens 10 cent per kilo minder op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ynit

  bij mij 3cent meer

 • no-profile-image

  Jan

  YNIT uit Landerd verklaar je nader,
  3 cent meer door het nieuwe uitbetalingssysteem?

 • no-profile-image

  ynit

  ja

Of registreer je om te kunnen reageren.