Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Paus ontvangt Nederlandse jubileumdelegatie

Paus Benedictus XVI heeft zondag na het traditionele Urbi et Orbi de Nederlandse bloemarrangeurs ontvangen die al 25 jaar met Pasen de bloemenpracht op het Sint-Pietersplein in Rome verzorgen.

De Nederlandse afvaardiging die de paus mocht groeten, bestond dit jaar ter gelegenheid van het zilveren jubileum uit vijftig man.

Dat heeft hoofdarrangeur Charles van der Voort uit Leiden zondag gemeld. De groep Nederlanders was donderdag in Vaticaanstad aangekomen om de bloemenpracht te verzorgen. In totaal hebben de tientallen Nederlanders in twee dagen tijd dertig ton bloemen, bollen, planten en bomen geschikt op het Sint-Pietersplein.

De overheersende kleuren waren dit jaar narcisgeel en champagnewit. De stukken bestonden onder meer uit narcissen, prunussen, heesters, rododendrons, azalea's en lelies. Paus Benedictus XVI bedankte de Nederlandse bloemschikkers ook na het uitspreken van de zegen in zijn paaswens met het traditionele 'Bedankt voor die bloemen'.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    bergop

    Wanneer een boer 40 tot 50 jaar geleden iemand heeft vermoord dan kun je toch niet alle boeren van toen en nu moordenaars noemen?

  • no-profile-image

    spotvogel

    Ach ja. Bloemen zijn tenslotte de Kinderen der natuur nietwaar? En waren Kinderen niet de Bloemen des Levens? Een grof schandaal dat die, kennelijk wereldvreemde, bloemenboeren zich uitgerekend nu laten ontvangen door de hoogste verantwoordelijke voor een dikke halve eeuw (of langer) pastoraal seksueel kindermisbruik. Driewerf Bah!

Of registreer je om te kunnen reageren.