Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

'Extra aandacht voor mest ver- en bewerking'

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) wil in de komende maanden extra aandacht aan het mestdossier besteden.

Voorzitter Wyno Zwanenburg vindt dat ver- en bewerking van mest nauwelijks uit de verf komt en noemt dat een zorgelijke ontwikkeling. "Dit thema komt na de zomer onvermijdelijk op de politieke agenda, zeker door de huidige discussie over de compartimentering. Het staat bij ons dan ook hoog op de agenda", zei Zwanenburg tijdens een netwerkavond bij Johnny Hogenkamp.

Zwanenburg noemt het mineralenvraagstuk de achilleshiel van de varkenssector. "De dure varkensrechten zijn een probleem voor veel varkenshouders en verslechteren onze internationale concurrentiepositie. De enige manier om daarvan af te komen is door een paar tientjes te investeren in verwerking." De NVV pleit daarnaast voor een sectoroverstijgend mineralenquotum, wat dus voor alle diersoorten geldt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  opticien

  En nog steeds halen multinationals scheepsladingen mineralen via Rotterdam binnen, dierlijke mineralen zijn een mooie schopstoel om te laten zien dat er wat gebeurd. De overheid gaat echt de strijd met de multinationals niet aan met hun grote juridische afdelingen e.d. Matig georganiseerde boeren die naar gunsten van publiek dingen zijn veel makkelijker aan te pakken...

 • no-profile-image

  actiegroep groen rechts

  extra aandacht EXTRA ACTIE zal de nvv bedoelt hebben hoe lang tolleren we dit waanzing beleid nog natuurlijk geproduceerden mineralen worden ingebruik verboden en chemisch geproduceerde mineralen worden gestimuleert een totaal verbod op het gebruik van kunstmest moet afgedongen worden om natuurlijke mineralen de ruimte te geven

 • no-profile-image

  niet varkensboer

  meneer zwanenburg van het nvv,ik ben geen varkensboer en volg bij ons in het dorp de problemen van de mest exporteur anthony vd broek en wij zien of horen geen enkele ondersteuning van nvv of zlto om het stil leggen van zijn onderneming.
  (zie toelichting www.avdbroek.com mesthandel.

Of registreer je om te kunnen reageren.